Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový guláš na kyselo

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jirkacz

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 644 kJ /
871 kcal
Bílkoviny22,80 g
Tuky1,39 g
Vláknina32,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 74 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy178,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci s širším dnem na sádle zpěníme na středně hrubo nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené oloupané špekáčky, podlijeme hrnkem vody, přisypeme lžíci majoránky, lžičku kmínu, 3 lístky bobkáče, pepř a sůl dle libosti, na drobno nakrájené okurky, česnek a necháme dusit. Krok 2: Mezi tím si oškrabeme brambory, nakrájíme je na menší kostky a po té přidáme do hrnce. Krok 3: Zalijeme vodou tak akorát, aby bylo vše pod vodou a za občasného míchání vaříme do měkka. Krok 4: Když jsou brambory měkké, vařečkou promícháváme tak dlouho, až se začnou brambory odírat, tím se nám to samo zahustí a můžeme podávat nejlépe s chlebem.

Zveřejněno 15. 3. 2012

Poznámka autora jirkacz

Tento guláš znám od mala. Vaří ho mí rodiče a skoro do dospělosti jsem žil v tom, že takhle se dělá pravý buřtguláš :-)...Když se mi zdá málo kyselý, dochucuji ho ještě v hrnci citrónem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový guláš na kyselo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/534B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový guláš na kyselo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/534B

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Taky jsem věřil tomu, že paprika zhořkne. Až mně jeden profesionál poučil, že ji právě do horkého tuku musím dát "vykvést". Cibuli odhrnout stranou a na tuk na dno papriku. Samozřejmě na chvíli pouhou, jinak by opravdu zhořkla. Takhle se uvolní aromatické oleje v paprice a vůbec ve všem koření.

Anna Kocikova: on to je hluboký talíř akorát to je nějak blbě vidět na tý fotce:-D a jinak děkuju za inspiraci na obměnu a to s tím okurkovým nálevem to je hustá vychytávka:yes::yes::yes::-p příště vyzkoušim

Bibinka: děkuji jsem rád že se recept líbí:yes::-K

srettka:jo s tou paprikou to vim;-) příště to s tím kořením určitě vyzkoušim:yes:;-)

Jak píše srettka,koření se v rozehřátém tuku hezky provoní:yes:Také je tahle bašta u nás někdy v talíři-ale hlubokém:-O:-D:-Dlíp se to tou lžící dlabe;-)Někdy přihodím pár kousků beraních rohů,nebo feferonku.Jindy zase třeba pár proužků různobarevných paprik(když jsou k mání,schválně je nekupuji).Je to príma bašta za kterou Ti posílám další plusík:-p+2:yes:ps-V procesu vaření přidávám decinku okurkového nálevu:-p

Jirko, taky dobře vychytaný "buřtguláš":yes: Já s ním dělám také různé proměny. Dávám ti 2.bod:yes:

jirkacz:ja to videla nekde v poradu o vareni a od te doby to delam u vsech jidel a pohoda. Samo ze nemuzes mit to sadlo rozpaleny na 200'C. Ale v horkem tuku je to bez problemu. Jen s mletou paprikou opatrne, tu radsi do tuku, ale mimo ohen. Jinak to zhorkne.

srettka:já se toho vždycky bál aby se nespálilo ale díky za radu;-):yes:

Zkus to koreni dat misto do vody, hned do toho horkeho sadla, v tuku pusti vic chuti;-)

Oskeruska: díky:-K;-)

vubec nemusi byt spatny :-8 :yes:

Tématické fráze:
pravy bramborový guláš, špekáčky s brambory na kyselo, recepty brambory na kyselo, houbovy gulas nakyselo, recepty brambory na kyselo s houbami, recept na bramborový guláš se špekáčkama, recept na bramborové kyselo, bramborovy gulas s mrkvi, pravy burtgulas, burtgulas na kyselo, kyselo je kyselý a brambory málo bramborový

Suroviny:
brambory, špekáček, okurky sterilované, cibule, česnek, bobkový list, majoránka, kmín celý, pepř, sůl, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu