Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jitrnicový rozpek

Jitrnicový rozpek je pravá rustikální pochoutka, která voní po domácí zabijačce a vydatně zasytí. Směs s kousky jitrnic a voňavým kořením přinese na stůl chuťovou harmonii, kterou ocení každý milovník tradiční zabijačkové kuchyně.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jan.alois jan.alois

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 300 kJ /
1 267 kcal
Bílkoviny47,32 g
Tuky38,70 g
Vláknina26,20 g
Cholesterol 791 mg
Sodík 364 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy170,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Připravíme si pánev a přidáme lžíci sádla. Sádlo necháme rozpustit a rozehřát. Poté přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme dosklovata. Krok 3: Mezitím, co restujeme cibuli, připravíme jitrnice. Z jitrnic vytáhneme špejle. Jitrnice nakrájíme na kolečka asi půl centimetru silná. Krok 4: K restované cibulce přidáme nakrájené jitrnice. Směs mícháme a čekáme, až se jitrnice rozpečou a udělají "kašičku". Krok 5: Jakmile budou jitrnice rozpečené, tak přidáme vejce a rozmícháme. Mícháme do té doby, dokud rozpečená směs nemá požadovanou konzistenci. Ochutnáme a podle chuti osolíme a opepříme. Krok 6: Servírovat můžeme s vařeným bramborem a kysaným zelím, nebo jen namazané na čerstvém chlebu.

TIP: Vyzkoušejte jitrnice jako z pohádky

Zveřejněno 1. 3. 2010

Poznámka autora jan.alois

Když vezmete jelita, tak je to také dobré. Dokonce lze použít jelito a jitrnice dohromady.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jitrnicový rozpek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yw97

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jitrnicový rozpek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yw97

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Habina: Proti gustu ma světlý toust to je ok.:-*

Uloženo, je čas jaternic. Já bych to mázla na topinku bez česneku. Co Vy na to Jane?;-)

Musím napsat, že je to mňamka. Nevím jestli to u nás doma stihne vychladnout jako pomazánka ::yes:;-):-8

Moc dobré. Jitrnice samotné mi doma nechtěli, tak jsem udělala rozpek ze tří jitrnic, pěti vajec ... jen tak na chléb. My dospělí si k tomu dali ještě černé pivečko a večeře jak vyšitá :-) ...

Hezky napsané a hlavně je to mooc dobré :-)):yes:

Safra,no já snad vyhodím koprovku a půjdu koupit jitrnici:-O.Vypadá to super,určitě to tak i chutná:-p:-p:yes:

Jitrnice nebyly,tak jsem ovajíčkovala příbuzné jelito a pochutnali jsme si také:-p;-)Bodíček šel už dávno,dnes jen díky a foto:-)):-K

Recept je super,taky tak dělám.:yes::yes:V tvém podání i pobaví.:-D:-D:-D

Prima recept podaný v krásné formě. Už jdu na to ho rodince uvařiti.:-K:yes:

Moc jsem se pobavila při čtení celého postupu práce:-D:-D;-)
Za príma recept a krásnou Mirčinu fotku posílám další+25 bodík:yes:

:yes::yes: a omlouvám se, že jsem to nenašla.;-)

Pro autora: děkuji za odpověď, pozdě ale přece. Zkusila jsem, chutnalo. Bodík poslat nemůžu, posílám velkou pochvalu. Na studeno nezbylo, tak příště.

Tématické fráze:
domácí jelita recept, rozpek, jelita recept, recept na domácí jelita, recept na domaci jitrnice, zeli k jitrnici, jelito se zelim, jelito s bramborem, retigova, jitrnice a jelita recepty, dobromila retigová, rozpeky recept, jelita se zelím, příprava jelita, jelíto recept, rozpek recept, jitrnice, jelito recept, domácí jelita, recept na jelita, retigová recepty

Suroviny:
jitrnice, cibule, vejce, sádlo, kmín celý, pepř mletý, sůl, zelí kysané, brambory

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]