Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 962 kJ / 4 054 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 4,00 g |
Vláknina | 23,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 42 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 461,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Citrony důkladně omyjeme a poté z nich škrabkou nebo nožem oloupeme tenkou vrstvičku kůry. Je třeba odříznout skutečně jen kůru, pokud bychom sloupli i bílou část, bylo by limoncello hořké. Škrabkou na brambory to však jde velmi dobře.
Krok 2: Jeden citron poté zcela zbavíme bílé části a nakrájíme na osminky. Ty spolu s kůrou vložíme do velké sklenice se širokým hrdlem. Přilijeme alkohol, láhev překryjeme celofánem, zajistíme gumičkou a uložíme na 14 dní do tmavé chladné místnosti. Každý den obsah nádoby promícháme.
Krok 3: Po 14 dnech svaříme cukr s vodou na sirup. Necháme zcela vychladnout a vlijeme do láhve s alkoholovým základem. Ideálně necháme ještě den odstát, pokud však spěcháme, můžeme pokračovat rovnou.
Krok 4: Obsah láhve důkladně promícháme, vyndáme velké kousky citronů a vše pečlivě přecedíme přes tenké plátýnko (stačí čistý kapesník). Přelijeme do lahví a můžeme konzumovat.
Zveřejněno 19. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Limoncello podle Itala
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mGr3
Moje poznámka
Limoncello podle Itala
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mGr3
Nejnovější recepty
Domácí libečková sůl
Přidáno před 2 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 7 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 7 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 7 hodinami
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 7 hodinami
Karamelizovaná červená cibule
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajská omáčka
Maroun416 před 6 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 22 minutami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 1 hodinou
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 2 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 4 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 6 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 6 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 9 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 20 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 22 hodinami
Tématické fráze:
limoncello recept,
limoncello,
domácí limoncello,
limončelo,
limoncello koktejl,
recept na limoncello,
lemoncello,
domácí limoncelo,
limoncello+recept,
limončelo recept,
recept limoncello,
recept na limoncelo,
lemoncelo,
limocelo recept,
limoncello koktejly,
limonchelo recept,
vyroba limonccela,
limocelo,
vyroba limončela,
lemoncello recept
Suroviny:
citron,
líh,
voda,
cukr
Komentáře (12)
A tohle domácí limoncellko je opravdu skvělé, sílu i sladkost si může každý upravit různým stupněm naředění, a když už jsme u té diety, lepek taky nepotkalo
To jsi mě pobavila, vůbec jsem si to neuvědomila. Měla jsem jen maličkého panáčka na ochutnání, alkohol mi nedělá dobře, a to i ten bezlepkový