

Krevety od Itala
Suroviny 2-4 (podle velikosti porce)
- 10 ks Krevet
- 2 dcl Koňaku
- 2 dcl smetany na vaření
- 1 lžíce másla
- hrst petrželové natě
Postup přípravy receptu
Krevety očistit (řádně! především vytáhnout střívko) a oloupat.
Na másle orestovat krevety, za chvilku polít koňakem, zapálit a oflambovat (oheň sám uhasne, ovšem je třeba mít se na pozoru, nám to vždycky vzplane "dost").
Vlít smetanu (bude to do žluta), krátce prohřát. Podávat posypané čerstvou petrželí, polité vypečenou omáčkou + kousek pečiva (my zapekli v troubě celozrnné s kouskem másla a petrželí).
Poznámka od kuchařky
www.sitalemvkuchyni.cz - recept "Gamberi alla Holiday"
Doporučuji dělat pouze z čerstvých (tedy ne mražených) krevet. Je to lahoda, až na ně narazíte, určitě to zkuste!!!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krevety od Itala
-
A hele co na mě vykouklo z náhodných....mam je tady, sice v mrazáku, ale kvalitní....takže zítra si je udělám.
-
moc fajn rcp
-
Super
, mám jenom metaxu, s tou by to mělo jít taky, ne
-
Také bych pozvání neodmítla
+
-
Jů, dala bych se pozvat
-
Hmmmm,ukládám. To si udělám!
-
S krevetama vůbec neumím pracovat,ale Tvůj recept vypadá chutně,jedle, parádně