Krevety od Itala

Suroviny 2-4 (podle velikosti porce)

10 ks Krevet
2 dcl Koňaku
2 dcl smetany na vaření
1 lžíce másla
hrst petrželové natě

Postup přípravy receptu

  1. Krevety očistit (řádně! především vytáhnout střívko) a oloupat.

  2. Na másle orestovat krevety, za chvilku polít koňakem, zapálit a oflambovat (oheň sám uhasne, ovšem je třeba mít se na pozoru, nám to vždycky vzplane "dost").

  3. Vlít smetanu (bude to do žluta), krátce prohřát. Podávat posypané čerstvou petrželí, polité vypečenou omáčkou + kousek pečiva (my zapekli v troubě celozrnné s kouskem másla a petrželí).

Poznámka od kuchařky

www.sitalemvkuchyni.cz - recept "Gamberi alla Holiday"

Doporučuji dělat pouze z čerstvých (tedy ne mražených) krevet. Je to lahoda, až na ně narazíte, určitě to zkuste!!!

Komentáře k receptu Krevety od Itala

Tématické fráze: krevety krevety v troubě jak očistit krevety krevety recept jak delat krevety krevety podle itala recept krevety jak orestovat krevety krevety s koňakem vaření krevet krevety podle krevety s petrželí recepty na krevety predkrm z krevet krevety jako předkrm předkrmy z krevet krevety předkrm recepty krevety krevety na konaku jak oloupat krevety