Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 745 kJ / 2 807 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 61,09 g | 
| Tuky | 127,43 g | 
| Vláknina | 43,71 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 1,44 g | 
| Sůl | 3,04 g | 
| Sacharidy | 332,90 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Špagety uvaříme (vodu solíme až začne vřít) cca 10 minut.
	Krok 2: Sós na špagety připravíme takto: 
Na pánev nalijeme olivový olej, rozehřejeme, přidáme černé olivy, kapary, česnek prolisovaný, feferonku a nakrájená rajčata, osolíme a podusíme. V případě potřeby podlijeme trochou vody. Až se rajčata rozvaří přidáme snítku usekané petržele. Krok 3: Sós vmícháme do špaget a podáváme.
Na pánev nalijeme olivový olej, rozehřejeme, přidáme černé olivy, kapary, česnek prolisovaný, feferonku a nakrájená rajčata, osolíme a podusíme. V případě potřeby podlijeme trochou vody. Až se rajčata rozvaří přidáme snítku usekané petržele. Krok 3: Sós vmícháme do špaget a podáváme.
Zveřejněno 18. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Špagety 5
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EKm
Moje poznámka
					
				
Špagety 5
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EKm
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 56 minutami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 2 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 4 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 4 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 5 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 5 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 6 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 7 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 7 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							sos na špagety, 
						
						
							špagety s buřtem, 
						
						
							špagety c, 
						
						
							špagety postup, 
						
						
							špagety z buřtů, 
						
						
							špagety s buřty, 
						
						
							postup pri vareni spaget, 
						
						
							technologický postup jídla, 
						
						
							jednoduchý recept na špagety, 
						
						
							technologický postup jídel, 
						
						
							černé špagety, 
						
						
							spagety s buřtama, 
						
						
							postup na špagety, 
						
						
							jednoduche recepty spagety, 
						
						
							jednoduchý recept špagety, 
						
						
							sos na špagety recept, 
						
						
							jak se vařej špagety, 
						
						
							cerne spagety recept, 
						
						
							postup vareni spaget, 
						
						
							špagety-postup
						
					
						Suroviny:
						
							těstoviny špagety, 
						
						
							rajče, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							olivy černé, 
						
						
							česnek, 
						
						
							kapary, 
						
						
							sůl, 
						
						
							feferonka, 
						
						
							petrželka
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (5)
Tak nějak tomu nerozumím, ale nazvala bych to spíš honbou za bodama v soutěži, protože to byste nezvládli sníst ani do konce prázdnin, co denně navaříte... samý špagety, tousty, buřty s cibulí... no nic, já naštěstí nesoutěžím, tak mi to vlastně může být jedno...
Tonda - učedník od Papriky
Rajčata jsem neloupal - kdo by se tím piplal - a musím přiznat,že to receptu vůbec neuškodilo.Pro gurmány doporučuji feferonku nejlépe čerstvou (nebo nakládanou) a vrazit ji tam pokrájenou i s jadérky.Možná ,že by dvě neškodily.Opět se všem omlouvám, ale petržel není můj šálek kávy a tak jsem ji nahradil bazalkou.Sos jsem dusil co nejméně, aby se zelenina co nejvíce přiblížovala svému stavu za syrova, a neztrácela svým vaření či dušením všechno to o co jí tepelnou úpravou připravíme.Čím méně se stojí u plotny o to déle si potom jídlo můžeme vychutnávat.
K tomuto vínu jsem degustoval víno červené Chateau Puyanché Bordeaux - Cótes de Francs 2005. Skvělá kombinace
Tonda - učedník od Papriky