Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí s mandarinkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amarcha amarcha

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 178 kJ /
999 kcal
Bílkoviny127,20 g
Tuky35,98 g
Vláknina3,20 g
Cholesterol 565 mg
Sodík 382 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy39,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa si omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostky. Dáme do misky. Na kousky masa nalijeme žloutek (rozšlehaný) a nasypeme dvě lžíce solamylu. Osolíme a promícháme. Krok 2: Na pánev si dáme rozpálit olej. Až je dostatečně rozehřátý nandáme do něj kousky masa. Kousky masa na pánvi posypeme kari kořením. Maso restujeme, dokud se nám krásně nezatáhne. Poté k němu přidáme na kolečka pokrájený pórek a dále restujeme. Asi tak po 3-5 minutkách přimícháme do směsi mandarinky z plechovky (scezené), přilijeme trošku šťávy z nich na chuť a vmícháme smetanu. Krok 3: Není potřeba nijak zahušťovat, smetana sama krásně zhoustne. Chvilku provaříme za stálého míchání a je hotovo. Podáváme nejlépe s rýži a nebo případně s těstovinami.

Zveřejněno 15. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vRgX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vRgX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

bylo to výborné, bodík už jsem poslala, tak teď jsem si dovolila poslat fotku ;-):-p:yes:

Já už kuře a mandarinky dělala a bylo to moc fajn. Takže..:yes:

To zní zajímavě...zkusím.:-)

kuřecí s mandarinkami jsem ještě nekombinovala, ale proč né obojí máme rádi, takže určitě vyzkouším:yes::-D

To vypadá opravdu dobře, určitě to vyzkouším :yes::-K

Tématické fráze:
kuřecí s mandarinkami, kuřecí maso s mandarinkovou omáčkou, kuřecí maso s mandarinkami, mandarynkova omacka, omáčka z mandarinek, kureci na s mandarinkami, kurecí se smetanovou pmáčkou a mandarinky, kuřecí maso se smetanovou omáčkou a mandarinkami, kuřecí na kari s mandarinky, kureci steak s mandarinkovou omackou, kuřecí maso s mandarinkama, kureci smes s mandarinkami, kuřecí prsa s mandarinkovou sýrovou omáčkou, kuřecí s mandarinkovou štávou, kureci na mandarince, kureci prsa na mandarinkami, kuřecí prsa s s mandarinkami, kuřecí prsa s mandarinkami, kureci kousky na kari s mandarinkami, recept mandarinky kari a rajčata

Suroviny:
prsa kuřecí, pórek, smetana, mandarinky, sůl, koření kari, žloutek, solamyl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu