Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Meruňková zemlbába z vánočky

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 867 kJ /
924 kcal
Bílkoviny49,87 g
Tuky35,48 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 698 mg
Sodík 271 mg
Sůl0,64 g
Sacharidy101,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vymazaného pekáčku narovnáme plátky vánočky,které jsme namočili v mléce,poklademe pokrájenými meruňkami. Krok 2: Umícháme si tvaroh s cukrem,žloutkem a citr.kůrou. Krok 3: Natřeme na meruňky a znova poklademe vánočkou. Krok 4: Do zbylého mléka rozkvedláme dva žloutky a polijeme zemlbábu. Krok 5: Nakonec si ušleháme sníh ze tří bílku a jedním sáčkem skořicového cukru a rozprostřeme navrch. Krok 6: Upečeme dozlatova. Hotovou můžeme ozdobit šlehačkou.

Zveřejněno 31. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PZQ6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PZQ6

Marie

Komentáře (5)

Tak musím pochválit super recept všem chutnalo ,poslala jsem recept na Facebook kamarádka ji taky upekla,samá chvála ze je to něco mezi nebem a zemí:yes::yes:

Vypadá to moc dobře:-) Bodík:yes:

Jani,děkuji,ale ta tvoje byla taky výborná.:-D

Teda Jaruš, to bude mňamka!!:-p:yes:

Tématické fráze:
zemlbába, zemlbába recept, recept na zemlbabu, meruńková zemlbába, recept na zemlebábu, vanočky, zemlbába s tvarohem, co se starší vánočkou, zemlbába s jablky a tvarohem, starší vánočka, recept na zeml bábu, zemlbába s meruňkami, zeml bába, zemlbabazvanocky, výborná zemlbába, zemlebába z vánočky, co s vánočkou, žemlovka z vánočky s meruňkami, zemlebába, recepty s vánočkou

Suroviny:
vánočka, žloutek, meruňky, mléko, tvaroh, kůra citronová, cukr, cukr skořice, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu