Kuře na paprice
Velmi jednoduchá úprava kuřecího nebo slepičího masa, kterou zvládne i naprostý začátečník. Kuřecí maso je zdrojem zinku a zvyšuje imunitu. Obzvláště v dětském jídelníčku je naprosto nepostradatelné.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 335 kJ / 1 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,09 g |
Tuky | 69,67 g |
Vláknina | 6,93 g |
Cholesterol | 396 mg |
Sodík | 339 mg |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 43,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí prsa nebo kuřecí stehenní maso (které je šťavnatější) nakrájíme na větší kousky.
Krok 2: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli a orestujeme ji do lehce zlatavé barvy.
Krok 3: Odstavíme, vmícháme sladkou papriku, kterou necháme velmi krátce zpěnit, jen asi 5 sekund.
Krok 4: Poté přidáme nakrájené maso, osolíme a opět na zdroji tepla krátce opečeme, aby se maso zatáhlo.
Krok 5: Podlijeme horkým vývarem a necháme asi 20-25 minut dusit (podle druhu masa a velikosti).
Krok 6: Pak můžeme omáčku přecedit, ale taky nemusíme.
Krok 7: Nakonec omáčku zahustíme jíškou nebo moukou rozmíchanou ve vodě a do omáčky přidáme smetanu. Znovu dobře pozvolna provaříme. Pokud jsme omáčku přecedili, ke konci přípravy přidáme maso. Konzistenci případně upravíme přidáním vývaru, mouku nebo jíšku přidáme v množství podle toho, kolik chceme omáčky.
Zveřejněno 3. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3EYn
Moje poznámka
Kuře na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3EYn
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 8 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 8 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 8 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 8 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 21 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řezy se zakyskou
Koffi před 46 minutami
Bábovka...
Marcela0123 před 49 minutami
Plovdivské maso
Barunka1 před 1 hodinou
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
kajapece13 před 2 hodinami
Kuskusový salát s cuketou
AndreaAbb před 2 hodinami
Africké kuře
Hypnos před 2 hodinami
Šťouchané brambory
Benetka před 2 hodinami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 3 hodinami
Pizza Valencia
Alena194 před 3 hodinami
Tématické fráze:
kuře na paprice od zdeňka pohlreicha,
kuře na paprice pohlreich,
recept na kuře na paprice,
pohlreich kuře na paprice,
top recepty kuře na paprice,
kure na paprice,
kuře na paprice top recepty,
kure na papryce,
kuře na paprice top recept,
recepty kuře na paprice,
kure na paprice recept,
zdeněk pohlreich kuře na paprice,
kuře na paprice podle pohlreicha,
recept kure na paprice,
kuře na paprice zdeněk pohlreich,
top recept na kuře na na paprice,
kuře na paprice pohlreich videorecept,
kuře na paprice se smetanou,
kuřeci prsa na paprice,
kuře na paprice top
Suroviny:
máslo,
cibule,
paprika sušená sladká,
prsa kuřecí,
sůl,
vývar kuřecí,
smetana na vaření,
jíška
Komentáře (22)
Klasický pokrm "kuře na paprice" se připravuje tak, že kuřecí maso je v drobnějších kouscích a je přímo v paprikové omáčce, je její součástí. Autorčin recept je v tomto správně. Přidané fotografie, kde ke smetanovo-paprikové omáčce je přidaný kus pečeného či jinak podobně upraveného kuřete (viz celá stehna), nejsou "kuře na smetaně", ale spíše "kuře s paprikovou omáčkou".
Pokud má server Toprecepty sloužit i začínajícím kuchařkám a kuchařům, neměly by se zde vyskytovat zavádějící názvy jídel a jejich receptů.
K receptu jen tolik, že je tu takový recept mnohokrát, ale že je to dobrý víme všichni