Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ananasové řezy s krémem a ořechy

Jestli máte rádi ořechy a ananas, nenechte si ujít tyto snadné a rychlé řezy. Korpus ochucený ananasovým kompotem a strouhanými ořechy, potřený krémem z pomazánkového másla a pudinku, je ideální k odpolední kávě i jako pohoštění pro návštěvy.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kudlova3 kudlova3

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chladnutí

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 939 kJ /
5 244 kcal
Bílkoviny107,36 g
Tuky182,62 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 6,81 g
Sůl0,42 g
Sacharidy777,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Celý ananasový kompot nahrubo rozmixujeme. Ořechy nastrouháme. Krok 3: Vejce s cukrem ušleháme v míse do husté světlé pěny. Krok 4: Do mísy přidáme kompot, mouku smíchanou se sodou a ořechy. Promícháme. Krok 5: Těsto rozetřeme na plech a pečeme zhruba 30 minut. Před vyjmutím z trouby nejdříve vyzkoušíme špejlí, zda špejle zůstane po vpíchnutí do těsta suchá. Těsto necháme vychladnout. Krok 6: Připravíme krém. Pomazánková másla vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem a vmícháme pudink. Krok 7: Těsto potřeme připraveným krémem. Krok 8: Nakonec řezy posypeme ořechy a pocákáme rozpuštěnou čokoládou.

TIP: Vlašské ořechy - zpracování, zdraví, konzumace

Zveřejněno 17. 6. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pBom

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pBom

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Nejlepší řezy na světě. 😋 Mám je moc ráda!

Dnes jsem tyto známé řezy upekla. Dobré jsou, přidala jsem fotku., pokud nevadí.:-K

Včera jsem je dělala měli doma velký uspěch:-D:yes:

Včera jsem je dělala měli doma velký uspěch:-D:yes:

kudlova3: právě proto jsou podobné, tak mi to bylo vysvětleno, taky jsem u svých receptů měla podobné a myslela jsem, že je to špatně.. není;-)
máš moc hezké řezíky jedny..ananasové.."ananás":-D nezbylo, že:-S:-?:-D:yes:

Znám, taky peču, jen to znám pod názvem "Orgasmus" :-p Jen s tím rozdílem, že ananas pokrájím na menší kousky :-)

Já ty podobné, taky nějak nechápu.
Recept máš povedený +2

Tak se koukám, že jsou tady podobné receptíky:-O já jsem hledala, než jsem vložila tenhle, ale nějak jsem nenašla, tak doufám, že se nesetkám tady s kritikou, i když čtu podobné recepty na tento zákusek, tak všude jsou jiné ingredience;-)

Jani, i mistr tesař se někdy utne;-), příště se povede:-K

Mooc se ti povedl!! Narozdíl ode mne:-((. Já jsem celý svůj koláč s ostružinovým tvarohem vyhodila do koše:-((. Nedopekl se mi piškot:-((. Takže plus a dobrou chuť!:-D:yes:

Tématické fráze:
ořechové řezy s ananasem, ananasový koláč s krémem, ananasové řezy z ananasového kompotu, ořechovo ananasové řezy, ananasové řezy s tvarohem, ananasové řezy, řezy s krémem, natřásaná buchta, ananasové řezy s ořechama, natřásané řezy, natřásaný dort, ananasovy rez s orechy, buchta s natřásaným krémem, řezy s natřásaným krémem, řezy s ananasem a ořechy, ořechový řez s ananasem, rezy s kremem z pomazankoveho masla, ananasový řez s krémem z pomazánkového másla, ořechovo ananasový řez, orechovo ananasova buchta

Suroviny:
vejce, cukr krupice, kompot ananasový, mouka polohrubá, soda jedlá, ořechy, pomazánkové máslo, pudink vanilkový se šlehačkou v kelímku, cukr moučkový, cukr vanilkový, ořechy, čokoláda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu