Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 853 kJ / 1 160 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,78 g |
Tuky | 60,36 g |
Vláknina | 6,40 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 561 mg |
Sůl | 1,12 g |
Sacharidy | 71,22 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valašská syrnica
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jL95
Moje poznámka
Valašská syrnica
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jL95
Nejnovější recepty
Slaná roláda s mletým a cuketou
Přidáno před 1 hodinou
Borůvkové palačinky s kémem
Přidáno před 2 hodinami
Cuketová marmeláda
Přidáno před 16 hodinami
Selská polévka s kroupami
Přidáno před 18 hodinami
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno 26. 8. 2025 09:04:01
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno 25. 8. 2025 20:30:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marmeláda z cukety
janatka před 44 minutami
Kuřecí plátky v kořeněné omáčce
Koubicka před 12 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
k.trojancova před 12 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
MamaHana před 13 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce s hráškem
MamaHana před 13 hodinami
Chutné vafle
Kubabuba14 před 14 hodinami
Sterilovaná rajčata na všechno
olivka před 15 hodinami
Hrníčková cuketová buchta
DitaB před 15 hodinami
Světlý korpus
Myroslava před 16 hodinami
Vepřová panenka s gnocchi a špenátem
RaeRea před 17 hodinami
Tématické fráze:
oklihlý tvaroh,
uklihlý tvaroh,
oklihlý tvaroh domácí,
uklihlý sýr,
uklihlý,
tvaroh oklihlý,
polévka syrnica,
uklihlý tvaroh recept,
oklihly syr,
domikát,
recept na oklihlý tvaroh,
dadalova kuchařka,
jak nechat uklihnout tvaroh,
recept na oklihli tvaroh,
uklihly tvaroh jako syr,
oklihlý tvaroh recept,
dýnová polévka podle polh,
recepty dadalova kuchařka,
oklihlý tvarohový krém,
oklihlý tvaroh recept
Suroviny:
tvaroh měkký,
vývar,
kmín celý,
mouka hladká,
smetana,
vejce,
brambory,
cukr,
ocet,
sůl
Komentáře (26)
potřebovala bych na Vás kontakt ohledně Vašich recetů a fotek. Děkuji Andrea Lišková, andrea.liskova@mfdnes.cz
krásná polévka v neméně krásném porcelánu
Eli, ale ty talířky se mi líbí také, na podobné se pamatuji
Tu Dadalovu kuchařku jsem si ale uložila, možná právě v ní najdu některá jídla, která jsem v mládí měla moc ráda, ale postup neznám
Jo a ještě máš stejný hluboký talíře, máš i mělký? Mně zbyly jen 2 a hlídám je jak....
http://dadala.hyperlinx.cz/pol/polh.html
Je to kategorie valašský domikát.
Na brouzdání za informacemi o nejrůznějších druzích kuchyní a klasických i regionálních receptech je Dadalova kuchařka bezvadná a listuji v ní často. Vlastně se mi ještě nestalo, abych tam nerozlouskla kdejaký kulinární "oříšek". Navíc se člověk dozví i něco o vývoji vaření apod.
Oproti původnímu receptu jsem v závěru přidala cukr a ocet, protože mi to přopadalo malinko plané. Ale doporučuji zkusit, o tvarohu jako základu polévky jsem také neměla tušení...
Moc hezky navařeno