Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninový guláš s cuketou

I Jednoduchý cuketový guláš bez masa může díky čerstvé zelenině a aromatickému koření překvapit plnou chutí. Základem jsou sezónní suroviny, takže si jej nejlépe vychutnáte na sklonku léta, kdy dozrávají rajčata a cukety.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marta Marta

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie963 kJ /
230 kcal
Bílkoviny6,70 g
Tuky0,71 g
Vláknina13,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 27 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy45,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli. Krok 2: Přidáme na kostky nakrájené brambory, cuketu (mladou neloupeme), rajčata a krátce orestujeme. Krok 3: Poté směs zaprášíme paprikou, podlijeme vývarem a dusíme téměř doměkka. Krok 4: Nakonec guláš osolíme, ochutíme pepřem a zahustíme moukou. Přidáme majoránku a necháme ještě 10 minut povařit.

TIP: Jak zvýraznit chuť guláše

Zveřejněno 12. 8. 2008

Poznámka autorky Marta

Tentokrát jsem ještě k zelenině přidala mladé fazolové lusky. Guláš můžeme vylepšit přidáním trošky smetany.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rDx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rDx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Zeleninové "guláše" jsou skvělá letní rychlovka. Doma zahušťujeme mletým houbovým kořením.

Je moc dobrý, už jednou jsem ho vařila a zapomněla sem ohodnotit tak teď dávám bod a jdu vařit znovu ;-)

Taková dobrota a je úplně přehlídnutá!!:-O:yes:

Tématické fráze:
guláš z cukety, cuketový guláš s fazolemi, guláš s cuketou, cuketa guláš, cuketovy gulas, cuketový guláš se žampiony, cuketový guláš se zeleninou, guláš s cukety, guláš cuketa, fazolovy gulas s cuketou, bezmasý guláš, cuketa do guláše, guláš z cuket, cuketový guláš recept, bramborovo cuketový guláš, cuketový guláš s fazolema, cukety guláš, bramborový guláš s cuketou, bramborový guláš s rajčaty a cuketou, cuketovy gulas s zampiony

Suroviny:
brambory, cuketa, rajče, cibule, česnek, vývar zeleninový, mouka, majoránka, paprika sušená sladká, pepř mletý, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu