Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadýchaný ovocný koláč s kokosem

Nadýchaný koláč, sypaný rybízem a ostružinami v kombinaci se strouhaným kokosem. Moučník na plech, který je rychlý na přípravu. Nic mu to neubírá na vynikající chuti a hodí se jak pro všední dny, tak i na sváteční události.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

hluboký plech 20 × 30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 514 kJ /
3 947 kcal
Bílkoviny87,31 g
Tuky113,25 g
Vláknina35,30 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 539 mg
Sůl1,72 g
Sacharidy585,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozšleháme vejce s trochou mletého cukru a vanilkovým cukrem do husté pěny. Přidáme rum, rozpuštěné máslo a jogurt. Krok 2: Nakonec vmícháme mouku se zbytkem cukru a kypřicím práškem do pečiva. Krok 3: Vznikne hustější těsto, které vylijeme do vymazaného a kokosem vysypaného hlubokého plechu. Krok 4: Ovoce promícháme se strouhaným kokosem a poklademe ho na těsto. Krok 5: Zbytkem kokosu celý moučník posypeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C asi 35 minut. Krok 6: Upečený koláč můžeme posypat moučkovým cukrem.

Zveřejněno 2. 7. 2012

Poznámka autorky hanahcotton

Ovoce jsem měla zamražené. A použila jsem menší hluboký plech, aby byl koláč vyšší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NXRv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NXRv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborná nákyselná rychlovka. Měla jsem v mrazáku červený a černý rybíz, tak jsem upekla toto. Super.:yes:

Dnes jsem vyzkoušela a těsto je strasne moc husté,musela jsem rozředit mlékem :-S

Hanis:děkuji za upozornění - opraveno na 100g:yes:. Někdy se prostě překlepnu:-8...ještě, že jsou tak pozorné čtenářky receptů :-K:-K Hezký den;-)

Dobré ráno, jen se chci zeptat, jestli má být opravdu 10 g másla nebo 100 g? těch 10 g se mě nezdá :-).:-) Díky za odpověď - jinak koláček vypadá moc pěkně :-p

vypadá dobře zítra vyzkouším:yes::-)

kokosový obláček:-) jako dech.. ba co dím.. jako peříčko:-8:-K;-):yes:

:-K nadýchaný koláček:yes::yes:

Krása! To musí být dobrota. Brzo upeču klukům, až nebude takové horko:-D:-D Bodík:yes:

Hani ten je:yes::yes::yes::yes::yes::-p:-p:-p:-p:-))

Líbí se mi, těším se až ho vyzkouším. :-p

Haňulko, ten koláč je opravdu nadýchaný a vypadá moc pěkně, dávám ti 4.bod:yes:

S tím kokosem to vypadá zajímavě:yes:. K tomu ještě rumíček a jogurt:-p. Dík za recept, určitě vyzkouším:-)

Tématické fráze:
koláč s kokosem, nadýchaný koláč, nadýchaný koláč s ovocem, ovocny kolač, koláč nadýchaný, kokosovo ovocny koláč, kokosovy kolac s ovocem, koláče s kokosem, nadýchaný rybízový koláč, koláč s ovocem a kokosem, ovocni kolac, koláč nadychany s ovocem, nadýchaný kokosový koláč, moucniky buchta s kokosem, ovocny kolac buchta s kokosem, kdy obalit ovoce kokosem, buchta s kokosem a ovocem, be be dobre rano nadychane, y kolač s kokosem, obalení ovoce v kokosu

Suroviny:
rybíz, ostružiny, rum, vejce, cukr vanilkový, kypřící prášek do pečiva, mouka polohrubá, cukr moučkový, jogurt bílý, máslo, kokos strouhaný, cukr moučkový, kokos, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu