Broskvová povidla

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: až vše zhoustne podle množství broskví Zavařeniny 6 názorů

Suroviny

2 kg broskví
120 g jemného krystalového cukru
1 polévková lžíce konzervačního přípravku proti kvašení (na zeleninu a ovoce do každé sklenice)
100 ml vody na sklenici
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Broskve hodně zralé si omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky, které dáme do hrnce, přidáme pár lžic vody a rozváříme. Každou chvíli pomícháme, až je vše v tekutém stavu, přidáme cukr, stále vaříme a mícháme na menší teplotu, ne na plno, aby se nám nepřichytily. Povidla jsou hotová, když nepadají ze lžíce!

  2. Nalijeme do čistých sklenic tak do 3/4 a do každé sklenice přidáme 1 lžíci konzervačního prášku rozmíchaného ve 100 ml vody a dolijeme, povidla necháme vychladnout, až pak zavíčkujeme.

Poznámka

Broskvová povidla jsem dělala včera poprvé, měli jsme velkou úrodu a dost jich bylo až moc zralých, tak jsem si řekla, že to vyzkouším do buchet. Broskvová povidla jsou dobroučká jako všechno z nich.

Může se přidat trochu kyseliny citonové a skořice, já jsem to nedávala!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Broskvová povidla

Tématické fráze: broskvová povidla v troubě jak se dělá broskvová marmeláda pecena broskvova povidla broskvová povidla pečená v troubě broskvova marmelada z trouby pečená broskvová marmeláda broskvova povidla bez michani brosková povidla povidla z broskví v troubě broskvová zavařenina pecena povidla z broskví broskev povidla recept broskvová pečená povidla tekuté povidla broskvová marmeláda pečená v troubě broskova marmeláda povidla broskvová povidla bez cukru povidla zbroskví broskvova povidla pecena v troubě bez míchání

Zapomněl/a jsem heslo