Jasmínová rýže- příprava v obyčejném hrnci
Uvařit rýži není žádná věda, to zvládne každý začátečník i podle návodu na obalu. Nicméně s naším receptem připravíte dokonalou, nadýchanou a voňavou přílohu. Dušená jasmínová rýže vás nikdy nezklame, vždy se budete moci pochlubit.
Postup přípravy
Krok 1: Jasmínovou rýži důkladně propláchneme ve vlažné vodě (studená i horká jsou špatné, protože se rýže "lekne").
Krok 2: Dáme do hrnce a k 1 dílu rýže přidáme 1,5 dílu studené vody. Dáme na zdroj tepla a čekáme, až se voda začne vařit.
Krok 3: Poté přendáme na nejmenší hořák, na nejnižší stupeň a necháme cca 15 minut dusit. Voda by měla být po 15 minutách vypařená.
Krok 4: Rýži promícháme (nejlépe hůlkami) a necháme v hrnci ještě pár minut dojít.
Zveřejněno 26. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jasmínová rýže- příprava v obyčejném hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/29kv
Moje poznámka
Jasmínová rýže- příprava v obyčejném hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/29kv
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 3 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 22 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 42 minutami
Domácí chleba
Samjda před 57 minutami
Vánoční věnec
Stefi.f před 5 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 12 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 14 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 14 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 14 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 14 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 15 hodinami
Tématické fráze:
jasmínová rýže,
jasmínová rýže recept,
jak se vaří jasmínová rýže,
vareni jasminove ryze,
jasminova ryze vareni,
rýže jasmínová,
jasmínová rýže recepty,
jak správně uvařit jasmínovou rýži,
jak varit jasminovou rýži,
jak uvařit jasmínovou rýži,
jasmínová rýže jak vařit,
recept jasminova ryze,
rýže jasmínová recept,
jak správně uvařit rýži,
jak uvařit rýži,
jak se vaří rýže basmati,
jak správně vařit rýži,
rýže jasmínová recepty,
rýže basmati nebo jasmínová,
jak připravit jasminovou ryzi
Suroviny:
rýže jasmínová,
voda
Komentáře (19)
Rýži opláchneme, vložíme do hrnce. Na 1 díl rýže cca 1,5 dílu vody.
V hrnci pod pokličkou vaříme 10-15 minut do vyvaření veškeré vody.
Pak ztlumíme na nejslabší plamen a necháme dojít 5 minut.
Solit není potřeba, má výbornou chuť i bez soli.
Největší chyba je nesprávný poměr rýže a vody!
Tenhle postup používám na téměř všechny druhy rýže a nikdy se mi nestalo, že by byla rozvařená nebo tvrdá.
rejže jo?
PS:Ondra a Eliška museli ste pri príprave niekde spraviť chybu