Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Listové pirožky s lečem a cuketou

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dajda Dajda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si klasickým způsobem připravíme lečo:
Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme cukety a papriky, opečeme je a nakonec přidáme oloupáná nakrájená rajčata. Podusíme, zahustíme vejci a strouhaným sýrem, který pohltí přebytečnou tekutinu. Pokud přece jen tekutina zbyde, odlijeme ji. Lečo necháme vychladnout. Krok 2: Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce, jejichž okraje pomažeme vejcem. Doprostřed čtverců dáme kopeček náplně a přehneme. Před pečením mmůžeme pirožky potřít vejcem.

Zveřejněno 31. 8. 2012

Poznámka autorky Dajda

Lze vynechat cuketu a přidat uzeninu, ale já to mám raději takhle. Pokud nemáme čas balit pirožky, vyložíme polovinou těsta plech, přidáme náplň a přikryjeme druhou polovinou těsta. Pirožky jsou samozřejmě elegantnější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rByL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rByL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Bezva receptík, taková jídla mám moc ráda:-K:yes:

prima recept se zeleninou a mojí oblíbenou cuketou:yes:

Vaclav Fronek: Nebojte se, nerozmočí, když uděláte náplň "sušší", k tomu je tam právě ten sýr.

Vypadá to dobře. Snad opravdu náplň nerozmočí moc těsto. tojí to za zkoušku. +bodík 2

:yes::-*líbí

Tématické fráze:
pizza z listového těsta s lečem, cuketa recepty, listové těsto s lečem, pirožky recept, listové těsto leco, pirohy s cuketou, listove testo plnene cuketou, listové pirožky, pirožky, lečo v listovem těstě, jak balit pirohy, listové těsto leco salam pirozky, listove leco, listove testo s paprikou, cuketou, leco. s cuketou, slané pirožky, roláda z lískového těsta z cukety, listove testo slane s cuketou, listové cuketové, cuketo leco

Suroviny:
těsto listové, cuketa, paprika čerstvá bílá, rajče, cibule, olej, sýr tvrdý, vejce, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu