Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 632 kJ / 5 648 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,36 g |
Tuky | 348,77 g |
Vláknina | 6,40 g |
Cholesterol | 1,95 g |
Sodík | 608 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 548,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme si troubu na 180°C.
Krok 2: Všechna vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevného sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kávu a prošleháme. Přidáme bílky, opatrně promícháme a po troškách postupně vmícháme mouku.
Krok 3: Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 20 minut.
Krok 4: Připravíme si krém:
Z odměřené dávky mléka si odděláme asi 5 lžic a smícháme s pudinkovým práškem. Ostatní mléko dáme do kastrolku, přidáme kávu, cukr, přivedeme k varu, přilijeme v mléce rozmíchaný pudink a minutu povaříme. Necháme za občasného míchání vychladnout a vyšleháme postupným přidáváním pudinku do změklého másla v hladký krém. Krok 5: Upečený korpus rozřízneme na tří části. Dvě z nich potřeme krémem a všechny tři naskládáme na sebe. Namažeme krémem i boky a dáme vychladit. Krok 6: Vychlazené nakrájíme a dozdobíme čokoládou, případně pro hosty před podáváním šlehačkou (živočišnou, žádné rostlinné tuky) pro luxusnější zážitek pro chuťové buňky.
Z odměřené dávky mléka si odděláme asi 5 lžic a smícháme s pudinkovým práškem. Ostatní mléko dáme do kastrolku, přidáme kávu, cukr, přivedeme k varu, přilijeme v mléce rozmíchaný pudink a minutu povaříme. Necháme za občasného míchání vychladnout a vyšleháme postupným přidáváním pudinku do změklého másla v hladký krém. Krok 5: Upečený korpus rozřízneme na tří části. Dvě z nich potřeme krémem a všechny tři naskládáme na sebe. Namažeme krémem i boky a dáme vychladit. Krok 6: Vychlazené nakrájíme a dozdobíme čokoládou, případně pro hosty před podáváním šlehačkou (živočišnou, žádné rostlinné tuky) pro luxusnější zážitek pro chuťové buňky.
Zveřejněno 9. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné mocca řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2DRz
Moje poznámka
Jemné mocca řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2DRz
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s okurkou
Přidáno před 1 hodinou
Nanuky broskvové
Přidáno před 1 hodinou
Langoše jako ze stánku
Přidáno před 2 hodinami
Broskvová marmeláda II
Přidáno před 2 hodinami
Dýně hokaido s kuřecím masem a špenátem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Ostružinový cheesecake
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 26 minutami
Borůvkové knedlíky
zackovam před 49 minutami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
Jakubaru před 50 minutami
Vepřová játra ve smetanové omáčce s lesními houbami
Sahula před 53 minutami
Švestkovo-borůvková buchtička
zackovam před 1 hodinou
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jaromila před 1 hodinou
Meruňkový kompot
babca.mz před 2 hodinami
Drožďová pomazánka
dataner před 3 hodinami
Oreo sushi
kucharska.kocka.cz před 3 hodinami
Tématické fráze:
mocca řezy,
řezy na plech nejnovější recepty,
mocca řezy recept,
mocca řezy recepty,
jemné řezy,
jemné kávové řezy,
řezy ingrid,
cucis,
recepty rezy,
recept na mocca řezy,
recepty - řezy jablečné jemné,
mocca lžičky,
jemne,
recepty na řezy,
recepty mocca rezy,
mocca koláčky,
mocca dortíčky,
recept na ingrid řezy,
mocca dezert,
moka řezy
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
cukr písek,
vejce,
voda,
olej,
káva instantní,
sůl,
krém,
mléko,
cukr,
pudink vanilkový,
káva instantní,
máslo
Komentáře (73)
A Rebušinko děkuji za reakci
Není zač. Ten nepečený dortík taky dělávám, je to výborný dezert a celkem málo kalorií ve srovnání s jinými dorty
Myslím, že není problém použít presso. Do těsta místo vody použij vychladlé silné presso (stejné množství). A do krému použij presso při přípravě pudinku, místo 1/4l mléka použij jen 160 ml mléka + 10 lžic pressa (cca 90 ml) a dál postupuj dle receptu
Pak dej vědět jak to dopado
Máš to opravdu moc krásné
Všem moc děkuji a budu ráda, když vyzkoušíte
K receptu: taky nejsem cukrářka, tento recept není složitý, uvidíš sama
Posílám bodík