Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 632 kJ / 5 648 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,36 g |
Tuky | 348,77 g |
Vláknina | 6,40 g |
Cholesterol | 1,95 g |
Sodík | 608 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 548,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme si troubu na 180°C.
Krok 2: Všechna vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevného sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kávu a prošleháme. Přidáme bílky, opatrně promícháme a po troškách postupně vmícháme mouku.
Krok 3: Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 20 minut.
Krok 4: Připravíme si krém:
Z odměřené dávky mléka si odděláme asi 5 lžic a smícháme s pudinkovým práškem. Ostatní mléko dáme do kastrolku, přidáme kávu, cukr, přivedeme k varu, přilijeme v mléce rozmíchaný pudink a minutu povaříme. Necháme za občasného míchání vychladnout a vyšleháme postupným přidáváním pudinku do změklého másla v hladký krém. Krok 5: Upečený korpus rozřízneme na tří části. Dvě z nich potřeme krémem a všechny tři naskládáme na sebe. Namažeme krémem i boky a dáme vychladit. Krok 6: Vychlazené nakrájíme a dozdobíme čokoládou, případně pro hosty před podáváním šlehačkou (živočišnou, žádné rostlinné tuky) pro luxusnější zážitek pro chuťové buňky.
Z odměřené dávky mléka si odděláme asi 5 lžic a smícháme s pudinkovým práškem. Ostatní mléko dáme do kastrolku, přidáme kávu, cukr, přivedeme k varu, přilijeme v mléce rozmíchaný pudink a minutu povaříme. Necháme za občasného míchání vychladnout a vyšleháme postupným přidáváním pudinku do změklého másla v hladký krém. Krok 5: Upečený korpus rozřízneme na tří části. Dvě z nich potřeme krémem a všechny tři naskládáme na sebe. Namažeme krémem i boky a dáme vychladit. Krok 6: Vychlazené nakrájíme a dozdobíme čokoládou, případně pro hosty před podáváním šlehačkou (živočišnou, žádné rostlinné tuky) pro luxusnější zážitek pro chuťové buňky.
Zveřejněno 9. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné mocca řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2DRz
Moje poznámka
Jemné mocca řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2DRz
Nejnovější recepty
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno před 11 hodinami
Ciabatta bez hnětení
Přidáno před 14 hodinami
Rajčatový koláč
Přidáno před 17 hodinami
Piškotové rybízové řezy
Přidáno před 19 hodinami
Palačinky z přebytkového kvásku
Přidáno před 20 hodinami
Cuketová polévka
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lečo jako polotovar
Kaill před 8 hodinami
Babiččina čočková polévka
Cikitaka před 9 hodinami
Babiččiny kynuté buchty
AnezkaMoller před 9 hodinami
Mleté kuličky se dvěma druhy sýru pečené v troubě
ha.ry před 10 hodinami
Hamburgerové bulky (včetně celozrnné varianty)
AnnaP4 před 12 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Tjadja před 13 hodinami
Pomazánka Šmitec
mira65 před 13 hodinami
Koláč kynutý litý s ovocem
Lidusenkaf před 13 hodinami
Pomerančový cheesecake
Jitulisek před 14 hodinami
Vepřové na paprice
Bilou před 14 hodinami
Tématické fráze:
mocca řezy,
řezy na plech nejnovější recepty,
mocca řezy recept,
mocca řezy recepty,
jemné řezy,
jemné kávové řezy,
řezy ingrid,
cucis,
recepty rezy,
recept na mocca řezy,
recepty - řezy jablečné jemné,
mocca lžičky,
jemne,
recepty na řezy,
recepty mocca rezy,
mocca koláčky,
mocca dortíčky,
recept na ingrid řezy,
mocca dezert,
moka řezy
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
cukr písek,
vejce,
voda,
olej,
káva instantní,
sůl,
krém,
mléko,
cukr,
pudink vanilkový,
káva instantní,
máslo
Komentáře (73)
A Rebušinko děkuji za reakci
Není zač. Ten nepečený dortík taky dělávám, je to výborný dezert a celkem málo kalorií ve srovnání s jinými dorty
Myslím, že není problém použít presso. Do těsta místo vody použij vychladlé silné presso (stejné množství). A do krému použij presso při přípravě pudinku, místo 1/4l mléka použij jen 160 ml mléka + 10 lžic pressa (cca 90 ml) a dál postupuj dle receptu
Pak dej vědět jak to dopado
Máš to opravdu moc krásné
Všem moc děkuji a budu ráda, když vyzkoušíte