Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák zapečený se sýrem

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 991 kJ /
1 432 kcal
Bílkoviny82,49 g
Tuky107,94 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 2,06 g
Sůl4,99 g
Sacharidy32,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěný květák rozebereme na větší růžičky, vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Krok 2: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji s mlékem, rozšleháme a povaříme v hustší omáčku. Krok 3: Vmícháme část strouhaného sýra a mícháme, až se roztaví. Krok 4: Okapaný květák urovnáme s díly vařených vajec do vymaštěné formy, osolíme, opepříme, zalijeme omáčkou. Krok 5: Posypeme zbytkem sýru a zapečeme v troubě.

Zveřejněno 16. 2. 2008

Poznámka autora toprecepty.cz

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák zapečený se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/36r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák zapečený se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/36r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes jsem vyzkoušela a super :yes: moc chutnalo i naši malé dcerce:-*

Dnes jsem ho delala k obedu a mnam byl uzasnej i syn 7mimesicni jej dobal semnou a chutnal mu :-)

ňami hned zítra jdu na to.
:-K

Dík za výborný recept.Jen jsem neměla květák tak jsem dala brokolici a bylo to skvělé.Dávám bodík a s dovolením jsem přidala fotečky.:yes::-))

Tématické fráze:
květák recepty, recepty z květáku, recepty květák, květák, květák recept, babiččin květak v těstičku, recept kvetak, recepty na květák, recept na květák, květák-recepty, recepty na zapekany kvetak, recepty s květákem, recepty-kvetak, květak zapečeny se šunkou a zeleninou, zapekany kvetak s testovinami, květák s vajíčkem, květák - recepty, recept na zapekany květak, zapekaný květak, babiččiny recepty květák

Suroviny:
květák, sýr nastrouhaný, vejce, máslo, mouka hladká, olej, mléko, pepř, sůl

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu