Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 079 kJ / 1 692 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,78 g |
| Tuky | 77,50 g |
| Vláknina | 29,60 g |
| Cholesterol | 68 mg |
| Sodík | 164 mg |
| Sůl | 0,34 g |
| Sacharidy | 212,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smetanu smíchejte s většinou mléka (stranou si nechte tak 50 ml, které uložíte do ledničky) a přidejte všechnu mátu. Oslaďte 3 lžícemi třtinového cukru a ohřívejte na mírném plameni za občasného míchání cca 10 minut.
Krok 2: Mezitím si do tepluvzdorné mísy (nejlépe ne nerezové) nalámejte 160g čokolády s vysokým obsahem kakaa. Mísu postavte na hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny a nechte čokoládu rozpustit.
Krok 3: Přes jemné sítko přelijte mátovou smetanu do rozpuštěné čokolády a pomocí stěrky vymíchejte v kompaktní směs.
Krok 4: Zatímco směs chladne, nakrájejte pomocí ostrého nože (nejlépe keramického) mátovou čokoládu na malé kousky.
Krok 5: Jakmile mátový krém úplně vychladne, přímíchejte k němu odložené mléko.
Krok 6: Směs přelijte do zmrzlinovače a nechte ho běžet asi tak 35 minut.
Krok 7: Přimíchejte nalámanou čokoládu a uložte v uzavřené nádobě do mrazničky. Každých 20 minut zmrzlinu pořádně promíchejte, až bude mít tu správnou konzistenci.
Krok 8: Naservírujte do pohárů či oplatkových misek a ozdobte lístky máty a čokoládou.
Zveřejněno 15. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
„Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zYvZ
Moje poznámka
„Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zYvZ
Nejnovější recepty
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 10 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 19 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 20 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 20 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno 3. 12. 2025 21:27:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kmínový chleba
boomgo před 1 hodinou
Biskupský chlebíček II
káťa před 6 hodinami
Pomazánka "Uheráček"
Kajkajak před 7 hodinami
Krupičná kaše
Kajkajak před 7 hodinami
Vločková kaše
Kajkajak před 7 hodinami
Těstoviny s omáčkou ze špenátu a čerstvého smetanového sýru
poirotka před 9 hodinami
Kakaová roláda V2
Ketynna před 10 hodinami
Nejlepší marokánky
kocourer před 10 hodinami
Rumové kuličky s kokosem
Jarrmila před 11 hodinami
Vanilkové rohlíčky ořechové
Susanna před 11 hodinami
Tématické fráze:
výroba čokoládové zmrzliny,
recept na výrobu čokolády,
mátová zmrzlina recept,
domaci matova zmrzlina,
čokoládová zmrzlina výroba,
matova čokolada,
výroba čokolády recept,
cokoladova domaci zmrzlina,
výroba mátové zmrzliny,
výroba čokolády pro děti,
výroba čokoládové zmrzlina,
výroba domácí čokoládové zmrzliny,
domácí výroba čokoladove zmrzliny,
tryky s cokoladou,
třeršnˇová zmrzlina s čokoládou,
čokoládové delikatesy výroba,
mátová zmrzlina výroba,
výroba čokolády pro děti,
jak se virábí domací zmrzlina,
postup na zmrzlinu čokolada
Suroviny:
smetana,
mléko,
čokoláda hořká,
čokoláda mátová,
cukr třtinový,
máta čerstvá
Komentáře (10)