

Čokoládovo-mátové koláčky
Suroviny
- 1 balení listového těsta
- 1 měkký tvaroh
- 4 zelená jablka
- 200 g čokolády
- 4 lžíce čerstvé máty
- strouhanka
- 1 vejce
Postup přípravy receptu
Jablka oloupeme a stejně jako čokoládu nahrubo nastrouháme. Smícháme s měkkým tvarohem a jemně sekanou mátou.
Listové těsto vyválíme a rozkrájíme na čtverce. Okraje srolujeme a vytvoříme jakési "koláčky".
Dno posypeme strouhankou, naplníme jablečnou směsí, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě, předehřáté na 230°C asi 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Koláčky chutí velmi připomínají bonbóny - čokoládové peprmintky.
Recept původně pochází z www.labužník, pouze jsem ho mírně pozměnila.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Čokoládovo-mátové koláčky
-
vyskusala som uz davno a vcera prislo na repete. Pouzivam mliecnu cokoladu a musela som to hodne pocukrovat, ja sladke uz vynechavam skoro uplne a tak som si myslela, ze budem na sladku chut *vnimavejsia*, ale nejako sa mi malilo. Eliza dakujem, za tento recept, robila som sice len 2x,urobim aj 3x a 4...5... atd. V case ked si recept vkladala, bol tak velmi zvlastny, ze som si ho zapamatala doteraz.
Napln balim *maslickovou technikou* a robila som ju trosku inymi pomermi.
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4750 -
vyskušám množí se mi citronová máta :) tak se musí použít:)
-
Děkuji za připomenutí, měla jsem to přepsané ručně už s úpravami a ta paměť...
Hned to napravím, Ď.
-
Bejvá tady dobrým zvykem uvádět zdroj receptu. I když sis recept upravila, nápad máš z Labužníka tady- kuk www.labuznik.com/recipe.php?ID=27804. Náhodou jsem si tenhle recept taky oblíbila, takže mě to hned praštilo do očí bono- Elizo!
-
Václave, moc mě těší, že jsi recept tak rychle vyzkoušel a děkuji za krásnou fotku.
Pravda je, že ty máš opravdu koláčky, zatímco já jsem se s tím moc nemazlila a nadělala jsem "koláče", z jednoho plátu těsta 8 kusů (asi 10 cm v průměru) proto jsem je pekla déle. Nejspíš to do receptu doplním. Nebo mi špatně peče trouba, je jí už přes deset let, chudince...
.
Jsem ráda, že chutná!! -
Eli, chuťově výborný. Jen při 230°C jsem to měl za 10 minut skoro černý. Další plech jsem pekl na necelých 200 a jablka se líp rozpekly. Ale fakt super receptík.
Přidávám foto. -
Elizo to vypadá skutečně krásně a vůbec to neznám a peprmintky jsem milovala,
takže bodík letí a vyzkouším
-
Já jsem chodila v Itáli na mátovou zmrzlinu s kousky čokolády, na té jsem vyloženě ujížděla
A peču ráda, takže ukládám, nějaká máta mi na chalupě ještě zbyla
-
Jendo, jablka myslím Goldeny ap. a sladké je to dostatečně - nezapomeň, že je tam 200 g čokolády! Já dávám mléčnou, i když vím, že hořká je kvalitnější... Jenže v domácnosti s dětmi se nachází povětšinou ta sladší...
Pokud použiješ mléčnou čokoládu, žádný cukr nepřidávej, bylo by to jako "cumel". K hořké bych dala maximálně lžíci, ale možná ani to ne...
Těším se na tvoje fotečky!! -
Eli, zajímavý recept, už mám v oblíbených
. Strouhaná jablka mám fixovaná na mletou skořici
. S mátou to bude určitě zajímavé, ale chybí mi tam cukr. Zelenými jablky myslíš nedozralá jablka nebo Goldeny a podobné odrůdy?
-
Díky za ohlasy a body. Tyhle koláčky dělám vždy jen z čerstvé máty a teď jsem si ji přivezla z chalupy. Nějaké sušené náhražky nemají vůbec smysl a musím říct, že ani máta ze supermarketu takovou parádu nenadělá.
Sladké moc nemusím a nejím a peču poměrně zřídka. Kolikrát z toho "zřídka" ani neochutnám, ale tohle je něco jiného. Připomíná mi to totiž dětství - naše máma nám nikdy ze zásady nekupovala bonbóny a když jsem jednou za čas měla chuť na něco sladkého, dala mi ze své kabelky peprmintový čokoládový bonbón (měla je tam snad pořád...
). Těšila jsem se, že až budu velká, koupím si jich celý pytlík a sním je na posezení...
No, nikdy k tomu nedošlo, ale tyhle koláčky mi tu chuť dětství jednou za čas vynahradí...
-
Tak to mne zaujalo..moc! Vyzkouším také
2.
-
Já zas miluju mátu s čokoládou a jablka, už jsem někde podobnou kombinaci jedla
Takže to musí být výborné
-
a to je sakra zaujimave....rozhodne vyskusam....rozhodne!