Čokoládovo-mátové koláčky

Eliza Kuchařka: Eliza

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Ostatní 14 názorů

Suroviny

1 balení listového těsta
1 měkký tvaroh
4 zelená jablka
200 g čokolády
4 lžíce čerstvé máty
strouhanka
1 vejce
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a stejně jako čokoládu nahrubo nastrouháme. Smícháme s měkkým tvarohem a jemně sekanou mátou.

  2. Listové těsto vyválíme a rozkrájíme na čtverce. Okraje srolujeme a vytvoříme jakési "koláčky".

  3. Dno posypeme strouhankou, naplníme jablečnou směsí, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě, předehřáté na 230°C asi 20 minut.

Poznámka

Koláčky chutí velmi připomínají bonbóny - čokoládové peprmintky.

Recept původně pochází z www.labužník, pouze jsem ho mírně pozměnila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Čokoládovo-mátové koláčky

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    vyskusala som uz davno a vcera prislo na repete. Pouzivam mliecnu cokoladu a musela som to hodne pocukrovat, ja sladke uz vynechavam skoro uplne a tak som si myslela, ze budem na sladku chut *vnimavejsia*, ale nejako sa mi malilo. Eliza dakujem, za tento recept, robila som sice len 2x,urobim aj 3x a 4...5... atd. V case ked si recept vkladala, bol tak velmi zvlastny, ze som si ho zapamatala doteraz.
    Napln balim *maslickovou technikou* a robila som ju trosku inymi pomermi.
    http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4750

    Odpovědět

  • Miki  Miki (neregistrovaný)

    vyskušám množí se mi citronová máta :) tak se musí použít:)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuji za připomenutí, měla jsem to přepsané ručně už s úpravami a ta paměť...:-8 Hned to napravím, Ď. :-)

    Odpovědět

  • Ina Ina(neregistrovaná)

    Bejvá tady dobrým zvykem uvádět zdroj receptu. I když sis recept upravila, nápad máš z Labužníka tady- kuk www.labuznik.com/recipe.php?ID=27804. Náhodou jsem si tenhle recept taky oblíbila, takže mě to hned praštilo do očí bono- Elizo!

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Václave, moc mě těší, že jsi recept tak rychle vyzkoušel a děkuji za krásnou fotku. :-) Pravda je, že ty máš opravdu koláčky, zatímco já jsem se s tím moc nemazlila a nadělala jsem "koláče", z jednoho plátu těsta 8 kusů (asi 10 cm v průměru) proto jsem je pekla déle. Nejspíš to do receptu doplním. Nebo mi špatně peče trouba, je jí už přes deset let, chudince...:-/.
    Jsem ráda, že chutná!!

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Eli, chuťově výborný. Jen při 230°C jsem to měl za 10 minut skoro černý. Další plech jsem pekl na necelých 200 a jablka se líp rozpekly. Ale fakt super receptík.:yes:
    Přidávám foto.

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

    Elizo to vypadá skutečně krásně a vůbec to neznám a peprmintky jsem milovala,:-p:-)):-ptakže bodík letí a vyzkouším:-)):-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Já jsem chodila v Itáli na mátovou zmrzlinu s kousky čokolády, na té jsem vyloženě ujížděla:-8:-8 A peču ráda, takže ukládám, nějaká máta mi na chalupě ještě zbyla;-):-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jendo, jablka myslím Goldeny ap. a sladké je to dostatečně - nezapomeň, že je tam 200 g čokolády! Já dávám mléčnou, i když vím, že hořká je kvalitnější... Jenže v domácnosti s dětmi se nachází povětšinou ta sladší...;-) Pokud použiješ mléčnou čokoládu, žádný cukr nepřidávej, bylo by to jako "cumel". K hořké bych dala maximálně lžíci, ale možná ani to ne...
    Těším se na tvoje fotečky!!

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, zajímavý recept, už mám v oblíbených:-). Strouhaná jablka mám fixovaná na mletou skořici;-). S mátou to bude určitě zajímavé, ale chybí mi tam cukr. Zelenými jablky myslíš nedozralá jablka nebo Goldeny a podobné odrůdy?

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Díky za ohlasy a body. Tyhle koláčky dělám vždy jen z čerstvé máty a teď jsem si ji přivezla z chalupy. Nějaké sušené náhražky nemají vůbec smysl a musím říct, že ani máta ze supermarketu takovou parádu nenadělá.
    Sladké moc nemusím a nejím a peču poměrně zřídka. Kolikrát z toho "zřídka" ani neochutnám, ale tohle je něco jiného :-p. Připomíná mi to totiž dětství - naše máma nám nikdy ze zásady nekupovala bonbóny a když jsem jednou za čas měla chuť na něco sladkého, dala mi ze své kabelky peprmintový čokoládový bonbón (měla je tam snad pořád...:-) ). Těšila jsem se, že až budu velká, koupím si jich celý pytlík a sním je na posezení...:-D No, nikdy k tomu nedošlo, ale tyhle koláčky mi tu chuť dětství jednou za čas vynahradí...;-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tak to mne zaujalo..moc! Vyzkouším také:yes:2.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já zas miluju mátu s čokoládou a jablka, už jsem někde podobnou kombinaci jedla :-*:-*:-p:-p:yes::yes:Takže to musí být výborné

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    a to je sakra zaujimave....rozhodne vyskusam....rozhodne!

    Odpovědět

Tématické fráze: matove cukrovi domácí mátové bonbóny čokoládové bonbony recept mátové recepty mátové řezy cukroví s mátou matova buchta mátové bonbony recept mátové bonbony matovy kolacek domácí mátove sušenky recept matovy moucnik matova napln do moucniku domaci matova napln matova buchta recept moučník s mátou mátové bonbóny peprmintky v čokoládě matové řezy recept mátové cukroví recepty

Zapomněl/a jsem heslo