Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 895 kJ / 2 843 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,97 g |
Tuky | 46,99 g |
Vláknina | 15,40 g |
Cholesterol | 599 mg |
Sodík | 348 mg |
Sůl | 0,77 g |
Sacharidy | 515,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mléka, droždí a 1 lžičky cukru necháme vzejít kvásek. Ten pak přidáme do mísy, kde jsme smíchali obě mouky. Vmícháme zbylý cukr, smetanu, vejce, sůl a mléko. Zpracujeme těsto a necháme kynout, během kynutí 1x propracujeme (kyne asi 1hodinu).
Krok 2: Z vykynutého těsta uděláme 4 koláče (placky) a necháme ještě kynout. Dáme na vymazaný plech, potřeme vajíčkem a posypeme drobenkou. Pečeme 20-25 minut.
Krok 3: Po vychladnutí rozkrojíme a naplníme (do studeného pudinku vmícháme ušlehanou šlehačku se ztužovačem a tvaroh s vanilkovým cukrem). Povrch koláče pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 13. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pražský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0LP7
Moje poznámka
Pražský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0LP7
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno před 23 hodinami
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 12 minutami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 45 minutami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 57 minutami
Snadný štrúdl
Ivace před 1 hodinou
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 1 hodinou
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 1 hodinou
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 2 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 2 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 2 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 2 hodinami
Tématické fráze:
pražský koláč,
pražský koláč recept,
recept na prazsky kolac,
prazske kolace,
kynutý koláč 250g hladké mouky 250g polohrubé mouky,
recept pražský koláč,
pražský moučník,
prazsky koláče,
recepty pražský koláč,
top recepty pražský koláč,
pražský koláč historie,
prazky kolac,
náplň do pražského koláče,
pražský koláč náplň,
praszky kolac,
pražský koláč.cz,
pražský koláč,
"pražský koláč",
prazskky koláč,
koláče z ušlehané šlehačky
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí,
vejce,
vejce,
cukr,
mléko,
smetana kysaná,
sůl,
šlehačka,
ztužovač šlehačky,
tvaroh,
pudink vanilkový,
cukr,
mouka polohrubá,
cukr,
tuk hera,
skořice
Komentáře (9)
Koláč vypadá, že bude hodně jedlej, tak ti dávám 5.bod
Dlouho jsem na něj hledala recept - díky za něj. Brzy určitě vyzkouším.