Čokoládové flameri

bagous Kuchařka: bagous

4 porce Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Ostatní 3 názory

Suroviny

125 g jemné hořké čokolády
3/4 l mléka
80 g škrobové moučky
80 g cukru
Omáčka:
1/2 vanilkového lusku
3/4 l mléka
1 lžíce škrobové moučky
3 lžičky cukru
kakaový prášek podle chuti
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu nastrouháme. V míse smícháme 4 lžíce studeného mléka se škrobovou moučkou, tak aby vznikla hladká směs.

  2. V hrnci se silným dnem uvedeme do varu zbytek mléka s čokoládou. Přidáme cukr. Pak přilijeme směs mléka se škr. moučkou a za důkladného míchání uvedeme do varu. Potom rozdělíme do misek a necháme vychladnout.

  3. Na omáčku vyškrábneme polovinu vanilkového lusku a dřeň důkladně utřeme s 3 lžícemi mléka, škr. moučkou a cukrem. Zbytek mléka uvedeme do varu.

  4. Vmícháme vanilkovou hmotu. Omáčku necháme přejít varem, nalijeme do konvičky a uložíme do chladu. Flameri vyklopíme na dezertní talířky a polijeme vanilkovou omáčkou. Podle chuti posypeme kakaem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Čokoládové flameri

Tématické fráze: flameri kakaové flameri flameri z polenty flameri s kakaem recepty čokoladové čokoládový moučník

Zapomněl/a jsem heslo