Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí, lahodný, čokoládovo-skořicový tvaroh

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 692 kJ /
1 360 kcal
Bílkoviny29,45 g
Tuky94,00 g
Vláknina4,25 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 173 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy97,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vodní lázni rozpustíme 50 g hořké čokolády a necháme ji zchladnout. Krok 2: Dotuha vyšleháme smetanu ke šlehání s 1 vanilkovým cukrem. Krok 3: V míse si ušleháme tvaroh s moučkovým cukrem a skořicí, přilijeme zchladlou čokoládu, spojíme a vmícháme šlehačku. Krok 4: Hmotu rozdělíme do misek (skleniček) a necháme alespoň 4 hodiny nebo přes noc vychladnout. Podáváme jako dezert, můžeme zdobit šlehačkou, čoko-hoblinami apod.
P.S. Domácí tvaroh mi připomíná něčím prázdniny u babičky, když se mi stýskalo, ušlehala mi bábinka tento tvaroh.

Zdroj : "Onadnes"

Zveřejněno 7. 10. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Hledala jsem zde krém z tvarohu, tvarohový krém s čokoládou, ale nenašla jsem tento krém, možná je zde pod jiným názvem, kdyby něco, klíďo vymažte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AK9z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AK9z

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Miiri: tak jsem až nyní viděla Tvé přidané fotečky ke krému, ještě, že jsi mi ho připomněla, musím ho zopakovat, díky moc;-);-);-);-);-)

¨....velká dobrota,příště musím udělat z dvojité dávky.:-p
Bylo to tak rychlé, že jsem skoro nestíhala nafotit!!!! SUPER!!!:-):yes::yes::yes:
Vyšlo to,a já s dovolením přidala foto, diky.;-)

Dnes jsem si zamlsla:-p:yes:.Dělala jem z dvojité dávky.

jarka skrobakova: díky Jaruško;-)

to je nádhera:-p:-p :yes::yes::-K;-)

Vladěna:díky Naděnce, ano, zchladlá čokoláda se myslí tak,že se nedává přímo horká, tedy trochu vlažnější, aby se mohla zlehka vmíchat do tvarohu:-K;-)

Zuzka: díky Zuzanko:-K;-)

Vladěna: dovolím si odpovědět za Ivu.. ne úplně chladnou, prostě zchládlou, ne horkou;-):-)

Jak se tam vlije zchladlá čokoláda? Vždyť ztuhne když zchladne. Prosím poraď. Díky.

Nic se vymazávat nebude, připomněla jsi mi také dětství a udělám, jééé to bude lásky :-D:-D:-D;-):-p:yes::yes:

Výborný dezert, skořice z chuti udělá opravdu nevšení zážitek oproti klasickému pribináčku. Moc nám chutnal!

verushka::-K:-)) tak my také tak, chvílu v chladu a už jsme tam stejně lezli:-)):-D

Hmm.to bude lahoda:-p:-p:yes:

Dělala jsem včera večer s tím, že to přes noc vychladím....ledničku to ani nevidělo, zblajzli jsme to hned! :yes: Bodík už jsem přidala :-))

díky za větičky;-):-K

Díky Aničko, zblajzli jsme to včera, ani jsme nedýchali:-D:-)) mocinky dobré, zkus také, je to rychlé;-);-):yes:

Jůů,tak Ivuš,tuhle pochoutku bych si také dala líbit:-p+14:yes::-K

perfektně upraveno. Kombinace a vše je jako z cukrárny. :yes:

perfektně upraveno. Kombinace a vše je jako z cukrárny. :yes:

Skvělá kombinace :-p:-)

jůůů, to musí být mňamina:-p:-p:-p hned bych si dala,máš to krásné Myšičko:-K:-K:-K:-K:yes::yes::yes: dávám +11:yes:

:yes:;-)tak tomu věřím,že je lahodnýý,mňam...;-)

to musí být dobrota:yes::yes:+5

Tak to bych si s chutí dala také:-p:yes:

skořice a čokoláda:-*:-p to nemůže být nedobré:-p;-):-):-K:yes:

No páni, to bych si hned dala.:yes: Krásná vzpomínka, Ivi...:-K

Tématické fráze:
cokoladovy tvaroh, tvaroh s čokoládou, lahodný tvarohový koláč, čokoládový šejk recept, čokoládový šejk, skořicový tvaroh, tvaroh recepty, recepty z tvarohu, domácí šejky, plnotučný tvaroh, domácí tvaroh hruška, tvaroh plnotučný, lada hruska domaci tvaroh, pravý domácí pribináček, lahodný čokoládovo tvarohový koláč, lahodný tvarohový krém, lahodný tvarohový koláč s čokoládou, tvarohové dobroty, tvarohový krém se skořicí, dezerty ve skleničce, tvaroh, cokolada

Suroviny:
smetana ke šlehání, tvaroh plnotučný, cukr vanilkový, skořice mletá, cukr moučkový, čokoláda hořká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu