Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 55 846 kJ / 13 348 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 180,34 g |
Tuky | 824,20 g |
Vláknina | 29,30 g |
Cholesterol | 3,64 g |
Sodík | 1,37 g |
Sůl | 3,93 g |
Sacharidy | 1 288,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Světlý korpus:Vejce celé ušleháme do pěny, poté přišleháváme olej a vlažnou až teplou vodu. Chvilku šleháme, vsypeme cukr a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva.
Krok 2: Do formy o průměru 25 cm vložíme na dno vystřižený kruh z pečícího papíru. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, na cca 150°C- raději pomaleji. Upečenost ozkoušíme vpichem párátka. Pokud je suché, korpus je hotový. Objedeme lehce nožem boky, otočíme vrchem dolů na mřížku a dáme vychladnout.
Krok 3: Tmavý korpus:
Vejce celé ušleháme do pěny, poté přišleháváme olej a vlažnou až teplou vodu. Chvilku šleháme, vsypeme cukr a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Krok 4: Do formy o průměru 25 cm vložíme na dno vystřižený kruh z pečícího papíru. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, na cca 150°C- raději pomaleji. Upečenost ozkoušíme vpichem párátka. Pokud je suché, korpus je hotový. Objedeme lehce nožem boky, otočíme vrchem dolů na mřížku a dáme vychladnout. Krok 5: Hrh hrk krém:
Do uzavíratelné nádoby dáme smetany,šťávu z kompotu, pokrájené jahody, na to pudinky a ztužovač. Uzavřeme a třeseme ta dlouho, až se hmoty spojí do krému. Je lehounký a svěží. Krok 6: Pudinkové krémy:
Z mléka, cukru a pudinkového prášku svaříme klasicky hustý pudink, který zaklopíme a dáme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme, až lehce zběláa poté do něj po lžících a na pomalé otáčky vešleháme pudink. Krok 7: Korpus světlý dvakrát prořízneme, tmavý jednou. Každou spodní plochu nejprve obtáhneme krémem máslovým jahodovým s pomocí zdobícího pytlíku a nebo prostě pevnějšího sáčku,kterému po naplnění ustříhneme roh tak, aby jsme dokázali pak vytlačit krém asi 1cm široký. V podstatě vytvoříme dvěmi řadami krému mantinel na kraji korpusu. Ten zabrání kontaktu hrkacího krému s potahovou hmotou, která by se pak rozpouštěla. Krok 8: Nerovnosti upravujeme prokládáním banánů na různě silné plátky. Krok 9: Takhle skompletujeme celý korpus. Nedokonalosti doupravíme krémem vailkovým a zase pomocí zdobícího pytlíku. Objedeme boky nad sebou a na vrchní plochu uděláme několik kruhů. Pomocí špachtle krém co nejlépe uhladíme a zarovnáme, jak je potřeba. Dort dáme dobře zatuhnout, nejlépe do druhého dne. Krok 10: Hmotu na potažení krátce nahřejeme v mikrovlnce. Vyznači zdravé výživy nyní nebudou číst! Obarvíme troškou jedlé barvy a hmotu důkladně propracujeme. Krok 11: Na silikonové podložce hmotu rozválíme. Pomocí nitky změříme šířku dortu od spodní hrany,přes vršek, až k protilehlé spodní hraně. Délkou si kontrolujeme, zda už je hmota rozválená do velikosti,kterou potřebujeme.Pomocí silikonové podložky si hmotu přeneseme na dort, silikon sundáme a uhlazujeme a rovnáme, až jsme spokojení. Přebytek hmoty odřízneme, nejlépe kolečkem na pizzu. Z bílé hmoty vyválíme pás, který bude odpovídat polovině obvodu dortu. Jako celek se to totiž hůř přenáší. Na tu pomocí nátlačné lišty uděláme vzor po celé délce. Vykrajovací nátlačnou lištou jej okrojíme a pomocí alkoholu přilepíme na spodní část dortu. Druhou půlku uděláme stejně a dolepíme. Tím je spodní část začištěná a vypadá to hezky. Krok 12: Ze zbytku a kousku bílé hmoty naděláme různě velké kytičky a pomocí alkoholu bez metanolu je na dort podle vlastní fantazie a vkusu přilepíme. Z kousku hmoty uděláme kuličku, kterou rozválíme a pomocí sklenky vykrojíme kolečko. Na něj otlačíme třeba umělohmotnou krajkovou dečku, nebo něco s reliéfem Umístíme na dort jako podložku pod figurku. Tu do ní pomocí párátek v nožce zapíchneme a pokud si nejsme jisti stabilitou, ze zadu zafixujeme špejlí.
Vejce celé ušleháme do pěny, poté přišleháváme olej a vlažnou až teplou vodu. Chvilku šleháme, vsypeme cukr a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Krok 4: Do formy o průměru 25 cm vložíme na dno vystřižený kruh z pečícího papíru. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, na cca 150°C- raději pomaleji. Upečenost ozkoušíme vpichem párátka. Pokud je suché, korpus je hotový. Objedeme lehce nožem boky, otočíme vrchem dolů na mřížku a dáme vychladnout. Krok 5: Hrh hrk krém:
Do uzavíratelné nádoby dáme smetany,šťávu z kompotu, pokrájené jahody, na to pudinky a ztužovač. Uzavřeme a třeseme ta dlouho, až se hmoty spojí do krému. Je lehounký a svěží. Krok 6: Pudinkové krémy:
Z mléka, cukru a pudinkového prášku svaříme klasicky hustý pudink, který zaklopíme a dáme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme, až lehce zběláa poté do něj po lžících a na pomalé otáčky vešleháme pudink. Krok 7: Korpus světlý dvakrát prořízneme, tmavý jednou. Každou spodní plochu nejprve obtáhneme krémem máslovým jahodovým s pomocí zdobícího pytlíku a nebo prostě pevnějšího sáčku,kterému po naplnění ustříhneme roh tak, aby jsme dokázali pak vytlačit krém asi 1cm široký. V podstatě vytvoříme dvěmi řadami krému mantinel na kraji korpusu. Ten zabrání kontaktu hrkacího krému s potahovou hmotou, která by se pak rozpouštěla. Krok 8: Nerovnosti upravujeme prokládáním banánů na různě silné plátky. Krok 9: Takhle skompletujeme celý korpus. Nedokonalosti doupravíme krémem vailkovým a zase pomocí zdobícího pytlíku. Objedeme boky nad sebou a na vrchní plochu uděláme několik kruhů. Pomocí špachtle krém co nejlépe uhladíme a zarovnáme, jak je potřeba. Dort dáme dobře zatuhnout, nejlépe do druhého dne. Krok 10: Hmotu na potažení krátce nahřejeme v mikrovlnce. Vyznači zdravé výživy nyní nebudou číst! Obarvíme troškou jedlé barvy a hmotu důkladně propracujeme. Krok 11: Na silikonové podložce hmotu rozválíme. Pomocí nitky změříme šířku dortu od spodní hrany,přes vršek, až k protilehlé spodní hraně. Délkou si kontrolujeme, zda už je hmota rozválená do velikosti,kterou potřebujeme.Pomocí silikonové podložky si hmotu přeneseme na dort, silikon sundáme a uhlazujeme a rovnáme, až jsme spokojení. Přebytek hmoty odřízneme, nejlépe kolečkem na pizzu. Z bílé hmoty vyválíme pás, který bude odpovídat polovině obvodu dortu. Jako celek se to totiž hůř přenáší. Na tu pomocí nátlačné lišty uděláme vzor po celé délce. Vykrajovací nátlačnou lištou jej okrojíme a pomocí alkoholu přilepíme na spodní část dortu. Druhou půlku uděláme stejně a dolepíme. Tím je spodní část začištěná a vypadá to hezky. Krok 12: Ze zbytku a kousku bílé hmoty naděláme různě velké kytičky a pomocí alkoholu bez metanolu je na dort podle vlastní fantazie a vkusu přilepíme. Z kousku hmoty uděláme kuličku, kterou rozválíme a pomocí sklenky vykrojíme kolečko. Na něj otlačíme třeba umělohmotnou krajkovou dečku, nebo něco s reliéfem Umístíme na dort jako podložku pod figurku. Tu do ní pomocí párátek v nožce zapíchneme a pokud si nejsme jisti stabilitou, ze zadu zafixujeme špejlí.
Zveřejněno 11. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort Hello Kitty tanečnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zrv6
Moje poznámka
Dort Hello Kitty tanečnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zrv6
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 10 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 19 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 40 minutami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 3 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 5 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 6 hodinami
Tématické fráze:
hello kitty dort,
dort hello kitty fotogalerie,
dort s hello kitty,
dort hello kitty,
dort kitty,
hello kitty dorty,
jedly papir na dort hello kitty,
figurka na dort hello kitty,
dorty hello kitty,
dort kocicka kitty,
hello kytty dort,
hello kitty na dort,
dort hello kitty postup,
figurky na dort hello kitty,
dorty s hello kitty,
slehackovy dort hello kitty,
dorty kitty,
figurka hello kitty na dort,
nepečený dort helou kitty,
dort pro tanečníky
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka,
olej,
voda,
prášek do pečiva,
esence vanilková,
vejce,
cukr,
mouka,
olej,
voda,
prášek do pečiva,
kakao,
esence rumová,
kompot jahodový,
šlehačka,
pudink creme olé vanilka,
smetana zakysaná,
ztužovač šlehačky,
máslo,
pudinkový prášek,
mléko,
cukr,
máslo,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr,
esence vanilková,
banán,
smartflex velvet,
hmota potahovací
Komentáře (12)