Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 406 kJ / 2 009 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,76 g |
| Tuky | 126,53 g |
| Vláknina | 23,70 g |
| Cholesterol | 570 mg |
| Sodík | 82 mg |
| Sůl | 0,35 g |
| Sacharidy | 181,97 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečný křehký koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5K3R
Moje poznámka
Jablečný křehký koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5K3R
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 5 hodinami
Rychlá a výborná majonéza z vařených vajec
Přidáno před 5 hodinami
Teplý fazolový salát s mrkví a kapustičkami
Přidáno před 5 hodinami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 10 hodinami
Štrúdl s jablky podle maminky
Přidáno před 19 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno 18. 12. 2025 15:57:57
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 21 minutami
Vaječný koňak
Vigousek před 1 hodinou
Kynutý houskový knedlík 2
JitkaVyk před 1 hodinou
Tvarohová štola
Pavlina3 před 1 hodinou
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Jan Nemec před 1 hodinou
Rychlé a snadné vepřové nudličky - fofr večeře
Trol60 před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
Sima1996 před 2 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
lenkadra před 3 hodinami
Vanilkové rohlíčky
PetraLA před 4 hodinami
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 4 hodinami
Tématické fráze:
křehký jablečný koláč,
křehký jablečný koláč na plech,
recept na křehký jablečný koláč,
jablecny krehky kolac,
jablecny kolac,
jablecny kolac krehky,
křehky kolač jablečny,
krechky jablecny kolac,
jablečný koláč z křehkého těsta,
křehký koláč,
jalecny kolac,
křehky koláč s jablky,
křehký jableční koláč,
obyčejný jablečný koláč,
koláč do formy jalečný s ořechama,
krechky jablkovy kolac,
křehký jablečný dort,
jablečný koláč na plech,
top recepty křehky jablečny kolač,
krehke jablecne kolace
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
prášek do pečiva,
žloutek,
voda,
ocet,
sůl,
jablko,
skořice,
cukr
Komentáře (9)
zghettablog.blogspot.cz/2012/10/jablecny-kolac.html
-máslo musí být nakrájené na opravdu maličké kousíčky, aby se dobře smísilo s moukou a nesmí být až příliš měkké
- v lednici je lepší ho mít klidně i více jak hodinu
-je nutné pak pracovat rychle a zkusit ho vyválet napoprvé (ještě studené), a když válime první půlku, tak druhou vrátit do ledničky
To je tak všechno, co mě k tomu napadá :)