Domácí smetanová zmrzlina
Toto je základní recept na klasickou smetanovou zmrzlinu, kterou můžeme libovolně upravovat podle své chuti. Můžeme ji dochutit například vanilkou, jahodovou marmeládou nebo oblíbeným ovocem, případně posypat oříšky nebo polít čokoládou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 272 kJ / 1 260 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,36 g |
Tuky | 90,12 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 768 mg |
Sodík | 274 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 88,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pečlivě oddělíme žloutky od bílků tak, aby bílky byly ideálně čisté a bez jakéhokoliv žloutkového smítka.
Krok 2: Z čistých bílků vyšleháme dokonale tuhý sníh, do kterého poté přidáme polovinu cukru.
Krok 3: Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku.
Krok 4: Žloutky utřeme nebo ušleháme až do běla s oběma cukry a nakonec ještě vešleháme lžíci teplé (ale ne horké) převařené vody.
Krok 5: V míse vše opatrně, ale zároveň velmi pečlivě spojíme, zakryjeme potravinovou fólií a vložíme do mrazáku.
Krok 6: Již po dvanácti hodinách máme domácí zmrzlinu hotovou. Pro její lepší konzistenci je dobré (ale není to nutné) ji za tu dobu několikrát lžící promíchat, aby se zabránilo tvorbě velkých ledových krystalů.
Krok 7: Po vyndání z mrazáku necháme asi 5 minut zmrzlinu povolit, aby se dala servírovat. Pokud spěcháme, pomůžeme si v teplé vodě nahřátou lžící.
Zveřejněno 2. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí smetanová zmrzlina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pLqm
Moje poznámka
Domácí smetanová zmrzlina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pLqm
Nejnovější recepty
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno před 2 hodinami
Pljeskavice s lečem
Přidáno před 2 hodinami
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno před 2 hodinami
Toustové rolky s pampeliškovým salátem
Přidáno před 3 hodinami
Bezinkové řízky - kosmatice
Přidáno před 4 hodinami
Topinka s česnekovým tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Blesková šlehačková bábovka
tomcikova před 48 minutami
Rýžový nákyp
panilek před 1 hodinou
Kefírové řezy
Cecilka21 před 1 hodinou
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
danamamina před 1 hodinou
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 3 hodinami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 3 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 4 hodinami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 4 hodinami
Mandlová bublanina s třešněmi
danila před 4 hodinami
Tématické fráze:
smetanová zmrzlina,
smetanová zmrzlina recept,
smetanová jahodová zmrzlina,
recept na domácí zmrzlinu,
vařena zmrzlina,
domací zmrzlina recept,
jak udělat domácí zmrzlinu,
domácí smetanovo vanilková zmrzlina,
recept na smetanovou zmrzlinu,
recept na domácí smetanovou zmrzlinu,
domaci varena zmrzlina,
domácí zmrzlina z bílku,
domácí zmrzlina,
zmrzlina ze smetany,
domácí zmrzlina vařená,
teplá zmrzlina,
zmrzlina z bílků,
žloutková zmrzlina,
jahodová smetanová zmrzlina,
recept smetanová zmrzlina
Suroviny:
smetana ke šlehání,
vejce,
cukr,
cukr vanilkový,
voda
Komentáře (5)