Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Deset tisíc Harpagonových tolarů

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min

120 min (120 min příprava)

25. 10. 2016 15:07

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie28 358 kJ / 6 778 kcal
Bílkoviny182,65 g
Tuky251,67 g
Vláknina55,36 g
Cholesterol 807 mg
Sodík 557 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy917,84 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdo by neznal Harpagona! Toho Lakomce! Sedí a počítá své penízky, lichvář jeden. A tak jsem se nechala inspirovat Moliérovým Lakomcem a rozhodla se upéct Deset tisíc Harpagonových tolarů. Proč? Tak to už se dozvíte zde

http://www.woman-today.cz/products/deset-tisic-har...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

nanny

26. 10. 2016 11:59

<3<3No tak zase to krasne vypada,tolarky jsou pekne nadychane .Tato davka se me libi,protoze se mam opravdu s kym podelit a nebudu jako lakomy Harpagon.:-K:-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes:

magdalenka

25. 10. 2016 21:08

woman: :-K

woman

25. 10. 2016 20:59

magdalenka: :-) Děkuji. Marika

magdalenka

25. 10. 2016 19:33

casino: jemne vaľkať cesto - zľahka, aby sa neporušili vrstvy a zachovalo sa lístkovanie...ale vy to viete.
Sú to vlastne zemiakové pagáče, takže ja by som ich nechala vyššie. Marika, máš môj obdiv, si šikula.

casino

25. 10. 2016 17:39

hosta:
No, a proč mi berete vítr z plachet? Vy, vy, vy... Harpagone:-D

Nadja:
Dumám, kam to nacpat k odzkoušení, protože rok nemá ani 9000 hodin:-p
Dumám, jaké to asi je... jako převalované? Toho másla tam zase není až tolik... Co v tom udělají ty zemáky?

Nadja

25. 10. 2016 17:21

woman: je hezké, že ses rozhodla upéct 10.000 tolarů, ale také jsi jich tolik upekla? :-O:-p:-O:-8
Vypadá to moc hezky a určitě budou dobré.<3

hosta

25. 10. 2016 17:14

casino: určitě - a taky by to chtělo doplnit, že leváci by měli krájet levou rukou, aby se nezranili.:-D:-D

casino

25. 10. 2016 16:09

"Válkem nyní jemně rozválíme, ale jen opravdu jemně, na silnější plát cca 0,5 - 0,8 cm."
Nevím, jak se JEMNĚ rozvaluje, ale už vidím kuchyňku, jak jemně, ale jen opravdu jemně rozvaluje a rozvaluje skoro 3kg těsta na 5mm plát...:-D
No, mně by na to nejspíš kuchyňská linka nestačila:-D
***
Možná by bylo fajn připsat, že těsto rozdělíme a vyvalujeme na pláty postupně:-)

hosta

25. 10. 2016 15:20

Pěkné, moc se mi líbí:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: škvarkovo zemiakove pagace recepty kuchař ví luisdory brborove tolary převalované škvarkové pagáčky

Suroviny: mouka, droždí, máslo, vejce, olej, brambory, mléko, sůl, vejce, kmín celý, semínka lněná, sýr tvrdý

TopRecepty.cz

Deset tisíc Harpagonových tolarů

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7B5B