Deset tisíc Harpagonových tolarů
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 28 358 kJ / 6 778 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 182,65 g |
Tuky | 251,67 g |
Vláknina | 55,36 g |
Cholesterol | 807 mg |
Sodík | 557 mg |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 917,84 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdo by neznal Harpagona! Toho Lakomce! Sedí a počítá své penízky, lichvář jeden. A tak jsem se nechala inspirovat Moliérovým Lakomcem a rozhodla se upéct Deset tisíc Harpagonových tolarů. Proč? Tak to už se dozvíte zde
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 10. 2016 11:59
![<3 <3](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/4.png)
![<3 <3](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/4.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
25. 10. 2016 21:08
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
25. 10. 2016 20:59
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
25. 10. 2016 19:33
Sú to vlastne zemiakové pagáče, takže ja by som ich nechala vyššie. Marika, máš môj obdiv, si šikula.
25. 10. 2016 17:39
No, a proč mi berete vítr z plachet? Vy, vy, vy... Harpagone
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
Nadja:
Dumám, kam to nacpat k odzkoušení, protože rok nemá ani 9000 hodin
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Dumám, jaké to asi je... jako převalované? Toho másla tam zase není až tolik... Co v tom udělají ty zemáky?
25. 10. 2016 17:21
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
Vypadá to moc hezky a určitě budou dobré.
![<3 <3](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/4.png)
25. 10. 2016 17:14
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
25. 10. 2016 16:09
Nevím, jak se JEMNĚ rozvaluje, ale už vidím kuchyňku, jak jemně, ale jen opravdu jemně rozvaluje a rozvaluje skoro 3kg těsta na 5mm plát...
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
No, mně by na to nejspíš kuchyňská linka nestačila
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
***
Možná by bylo fajn připsat, že těsto rozdělíme a vyvalujeme na pláty postupně
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
25. 10. 2016 15:20
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Cukeťák II
kittygamer uvařila před 4 hodinami
Cuketové Míša řezy
zdenatumova@email.cz uvařila před 6 hodinami
Pasta s krevetami, česnekem a rajčaty
Mirkaduskova uvařila před 6 hodinami
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Mikik uvařila před 6 hodinami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
skopek uvařila před 6 hodinami
Sušenky z ovesných a pšeničných vloček
speedfilip uvařila před 7 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
mares-mikulas uvařil před 8 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Lunka uvařila před 9 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
Czaryfuk uvařila před 10 hodinami
Lívance II.
kachlicka77 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: škvarkovo zemiakove pagace recepty kuchař ví luisdory brborove tolary převalované škvarkové pagáčky
Suroviny: mouka, droždí, máslo, vejce, olej, brambory, mléko, sůl, vejce, kmín celý, semínka lněná, sýr tvrdý
Deset tisíc Harpagonových tolarů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7B5B
9 názorů