Segedín hoďtotam
Segedínský guláš spojuje šťavnaté maso s jemnou kyselostí zelí. Tento tradiční pokrm zahřeje, zasytí a potěší svou nezaměnitelnou chutí. Nejlépe chutná s houskovým knedlíkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 808 kJ / 2 583 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,22 g |
Tuky | 221,64 g |
Vláknina | 16,25 g |
Cholesterol | 492 mg |
Sodík | 6,20 g |
Sůl | 15,41 g |
Sacharidy | 26,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rozpáleném oleji nejdřív osmažíme slaninu (či špek, dle chuti), dokud nepustí co nejvíce tuku. Poté přihodíme nadrobno nakrájenou cibuli.
Krok 2: Když cibulka začne hnědnout, přidáme na kostky nakrájené, osolené a opepřené maso.
Krok 3: Necháme zatáhnout, posypeme mletou paprikou, lehce osmahneme a zalijeme horkou vodou.
Krok 4: Přidáme zelí, nové koření, bobkový list a necháme asi 45-60 minut vařit, jen občas promíchneme.
Krok 5: Poté vyjmeme nové koření a bobkový list, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a necháme ještě probublat.
Podáváme s knedlíkem.
Podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 6. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedín hoďtotam
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VnKO
Moje poznámka
Segedín hoďtotam
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VnKO
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno před 13 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 23 hodinami
Horký zeleninový salát
Přidáno 16. 5. 2025 16:46
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno 16. 5. 2025 11:01
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněná vepřová svíčková
Pavel2001 před 34 minutami
Kuřecí kari po belizsku
Antonausprag před 51 minutami
Sváteční koláčky
Koffi před 1 hodinou
Bábovka s větrníkovou příchutí
pajuska1511 před 2 hodinami
Bůčková tlačenka asi jinak
Vladatlaca před 2 hodinami
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Napalsko před 2 hodinami
Krkovička pro vítanou návštěvu
Naja2801 před 2 hodinami
Jogurtová bábovka s rybízem
Buchta9749 před 3 hodinami
Salát z pekingského zelí II
jarmila8511 před 4 hodinami
Kuřecí steaky Caprese
Marie83 před 4 hodinami
Tématické fráze:
segedin,
segedin recept,
segedýn,
rychlý segedín,
jakou mouku na zahuštění,
jednoduchy segedin,
segetin,
segedín z bůčku,
rychlí segedín,
zahuštění segedínu,
segedín z mletého masa,
segedín bez smetany,
segetýnský guláš,
recept na segedínský na guláš s bůčku,
segedyn z bůčku,
segedín z uzeného masa,
segedin z plecka,
recept na segedin,
segenin,
dává se do segedínu česnek
Suroviny:
cibule,
sádlo,
slanina,
plecko vepřové,
zelí bílé kysané,
bujón,
voda,
paprika sušená sladká,
bobkový list,
koření nové koření,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká
Komentáře (17)
Kmín někdy přidám,a když zapomenu tak ne ! Ale ještě se nestalo,že by segedín zbyl ,takže ....
Za chutný receptíček máš další bodíček
.
prima recept