Medovník Boženy Brejchové
Medovník je skvělý moučník. Medové pláty proložené jemným karamelovým krémem se rozplynou v puse. Jeho největší výhodou ale je, že ho lze připravit klidně až týden před plánovanou akcí. Dřív ho ale jistě sníte.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 712 kJ / 5 667 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,55 g |
| Tuky | 276,68 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 1,54 g |
| Sodík | 3,62 g |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 713,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodní lázni rozpustíme Heru. Za stálého míchání přidáme vejce, med, cukr, mouku a jedlou sodu. Mícháme asi deset minut.
Krok 2: Na plech s papírem na pečení rozetřeme těsto v co nejtenší vrstvě (tekutější těsto rozetřeme kartou) a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova. Z této dávky je asi pět plátů.
Krok 3: Krém připravíme tak, že máslo a kondenzované mléko vyšleháme dohladka.
Krok 4: Zarovnáme okraje plátů. Ořízneme je.
Potom připravíme posypku z okrojků, které rozdrobíme najemno. Krok 5: Střídavě klademe vrstvy upečeného těsta a krému. Krok 6: Na závěr potřeme celý dort včetně boků krémem a posypeme připravenou posypkou. Krok 7: Proležením získává dort na vláčnosti a chuti. Krok 8: V lednici vydrží minimálně týden.
Potom připravíme posypku z okrojků, které rozdrobíme najemno. Krok 5: Střídavě klademe vrstvy upečeného těsta a krému. Krok 6: Na závěr potřeme celý dort včetně boků krémem a posypeme připravenou posypkou. Krok 7: Proležením získává dort na vláčnosti a chuti. Krok 8: V lednici vydrží minimálně týden.
Zveřejněno 13. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovník Boženy Brejchové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Vxp
Moje poznámka
Medovník Boženy Brejchové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Vxp
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 2 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 2 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 4 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 5 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 16 minutami
Obrácená jablková roláda
MarieP před 57 minutami
Polévka šup-šup
Loiza před 2 hodinami
Asijské kuřecí nudličky
Suumaa před 2 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
romanka1009 před 2 hodinami
Králík pečený s bůčkem
radekfiala před 2 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
7ivana před 3 hodinami
Míša řezy od maminky
Kratule před 3 hodinami
Vepřové pečené na cibuli
boxerka69 před 4 hodinami
Tématické fráze:
medové řezy lepší než medovník,
lada hruška medovník,
recepty ládi hrušky medovník,
vynikající medovník,
recept na karamelový krém na medovník,
medovník ládi hrušky,
recept medovník láďa hruška,
medovník podle ládi hrušky,
jak dlouho vydrzi medovnik,
medovník na plech,
medovník od ládi hrušky,
medovnik lada hruska,
medovník,
dort ala medovník,
medovník bez medu,
medový dort marlenka recept,
tekutý medovník,
medový dort ládi hrušky,
medovník bez vyvalování,
marlenka bez vyvalování
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
cukr,
med,
tuk hera,
soda jedlá,
mléko kondenzované,
máslo
Komentáře (27)