Bratislavská buchta
Tento vynikající koláč spojuje světlé a kakaové těsto s krémovým karamelovým pudinkem a smetanovou vrstvou, kterou naneseme na koláč po upečení. Svou vynikající chutí si vás bratislavská buchta získá již po prvním kousku.
Suroviny pro 1 plech
plech 35x25 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 616 kJ / 3 732 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,90 g |
| Tuky | 152,30 g |
| Vláknina | 13,00 g |
| Cholesterol | 1,33 g |
| Sodík | 705 mg |
| Sůl | 1,55 g |
| Sacharidy | 494,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 180-200 °C.
Krok 2: Celá vejce vyšleháme v mixeru s krystalovým a vanilkovým cukrem, přidáme olej, vodu a nakonec mouku s kypřicím práškem.
Krok 3: Z mléka a pudinkového prášku a 2 lžic krystalového cukru uvaříme hladký pudink.
Krok 4: Těsto rozdělíme na poloviny. Na plech vylejeme první, světlou část.
Krok 5: Do druhé přidáme kakao a cik cak vlijeme do světlého těsta. Horký pudink vlijeme opět cik cak na těsta a dáme péct do předehřáté trouby přibližně 30 minut.
Krok 6: Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto dobře propečené. Po vytažení by špejle měla být suchá a čistá.
Krok 7: Rozmícháme 3 zakysané smetany, 3 lžíce moučkového cukru a 1 vanilkový cukr.
Krok 8: Směs nalijeme na upečený horký koláč, rozetřeme a posypeme skořicí.
Krok 9: Necháme v lednici přes noc zaležet a druhý den podáváme.
Zveřejněno 7. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bratislavská buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/76Pr
Moje poznámka
Bratislavská buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/76Pr
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 12 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 15 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 45 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 1 hodinou
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 1 hodinou
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 1 hodinou
Sekaná pečeně
bobnak před 3 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 3 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Tématické fráze:
bratislavske rezy,
bratislavské vlny,
recept na bratislavskou buchtu,
nějaká dobrá buchta,
bratislavká buchta,
bratislavský řez,
bratislavska,
fantastická buchta se zakysanou smetanou,
bratislavskábuchta,
bratislavský koláč,
angreštová buchta,
buchta z bramborové kaše,
bramborová buchta babiččiny recepty,
fantastická buchta,
nejaka buchta,
recepty na buchtu,
top recepty buchty,
karamelová buchta,
recept na dobrou buchtu řezy,
buchta ze zakysané smetany
Suroviny:
cukr krystal,
mouka polohrubá,
vejce,
mléko,
voda,
olej,
kakao,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
kypřící prášek do pečiva,
pudink,
skořice,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (22)
prosím o radu, je možné místo smetany použít tvaroch? Díky za radu
Řezy jsou fantastické, nijak pracné a u nás patří k nejoblíbenějším