Linecké lekníny
Upečte roztomilé lekníny z klasického lineckého těsta. Rozkvetlý talíř plný různě dozdobených plastických kytiček bude vypadat moc hezky. Pracností se příprava nijak neliší od běžných druhů lineckého cukroví.
Suroviny pro 1
cca 60 ks
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 016 kJ / 2 155 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,81 g |
Tuky | 125,33 g |
Vláknina | 6,30 g |
Cholesterol | 570 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 224,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vypracujeme těsto, můžeme nechat chvíli odležet v lednici.
Krok 2: Těsto vyválíme (na sílu 2-3 mm) a vykrajujeme hvězdičky a kytičky.
Krok 3: Půlku upečeme rovně na plechu, druhou půlku vykrájených hvězdiček a kytiček upečeme v menších formičkách na košíčky.
Krok 4: Je dobré vykrojené těsto do dna košíčku vmáčknout po celém dně, tím se cípy hvězdičky sevřou a nedotýkají stěn košíčku, docílí se tím hlubšího důlku.
Krok 5: Pečeme na 160 °C zhruba 7-10 min (dorůžova, když do těsta strčíme, mělo by již držet tvar a pohybovat se po plechu).
Krok 6: Rovné a zakulacené upečené sušenky slepujeme k sobě marmeládou.
Krok 7: Pak již dle fantazie zdobíme jednotlivé lekníny.
Zveřejněno 14. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké lekníny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GW37
Moje poznámka
Linecké lekníny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GW37
Nejnovější recepty
Líné koláče
Přidáno před 3 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 17 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 17 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 17 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí salát se zeleninou a vejci
bittmanv před 31 minutami
Levandulový med (sirup)
Fitulka před 36 minutami
Segedínský guláš
Fitulka před 1 hodinou
Tvarohová náplň (nádivka)
hortenzie před 2 hodinami
Broskvová marmeláda z DP
vojfrancezska před 3 hodinami
Cuketová buchta
vojfrancezska před 3 hodinami
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 12 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 12 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 13 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 14 hodinami
Tématické fráze:
linecké lekníny,
lekníny z lineckého těsta,
pečené lekníny,
leknin z marcipanu,
lekníny recept,
toprecepry,
recept jak nazdobit leknínky linecké,
lekníny z marcipánu,
cukroví lekníny,
recept na lekníny,
lekníny z lineckého,
lekniny,
recept na lektniny,
kokosové lekníny,
pečenélekníny,
linecke lekninz,
inecké lekníny,
linecké leknínky,
leknin,
lekníny z vepřového masa
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
kůra citronová,
marmeláda rybízová,
čokoláda hořká,
poleva mléčná,
rozinky,
ovoce kandované,
kokos,
ořechy
Komentáře (11)
Lekníny jsou barevná krása-jsi šikovná a moc pěkně to vypadá, dávám ti 4.bod