Krém na dorty - nesráží se
Základem skvělého dortu či jiného dezertu, které si žádají náplň, je kvalitní krém. Jestliže neznáte žádný ověřený recept, jenž by skvěle doplnil váš moučník, pak se nechte inspirovat našim pudinkovým. Je nadýchaný, lahodný, voní po rumu a můžete ho bez obav použít i pod marcipán.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 242 kJ / 2 926 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,49 g |
Tuky | 219,17 g |
Vláknina | 2,46 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 35 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 161,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do studené vody zašleháme žloutky, mouku a pudink.
Krok 2: Vše dobře promícháme a uvaříme jako pudink. Za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme, občas promícháme. Necháme dobře vychladnout.
Krok 3: Než pudink vychladne, utřeme do pěny máslo, cukr, přimícháme vychladlou pudinkovou hmotu, kakao, rum a důkladně ušleháme. Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu.
Zveřejněno 14. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krém na dorty - nesráží se
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yw2z
Moje poznámka
Krém na dorty - nesráží se
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yw2z
Nejnovější recepty
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 7 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 12 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 14 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 2 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 3 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 4 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 5 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 5 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 6 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 8 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 8 hodinami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Terina309 před 9 hodinami
Tématické fráze:
krém na dort,
krém do dortů,
krémy do dortů,
kremy na dorty recept,
maslovy krem do dortu,
krémy na dorty recepty,
máslový krém na dort,
krémy na dorty,
krém na zdobení dortů,
krém na dorty,
kremy na dort,
dobrý krém do dortů,
recepty na krémy do dortů,
nejlepší krémy do dortů,
krém do dortu recepty,
nejlepsi krem do dortu,
krém na dort bez másla,
maslovy krem na dorty recept,
pudinkový krém do dortu,
krém do dortu bez masla
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
pudink vanilkový,
žloutek,
máslo,
rum,
kakao,
cukr moučkový
Komentáře (108)
Mám dva účty tak píšu z tohodle
a nedávám rum, ale stačí pár kapek aroma a je to akorát!
Fuj, to sem se lek, že jsem byl asi pod vlivem, pokud jsem někde napsal deci rumu
***
Rum přilévám od oka přímo z lahve NA NĚKOLIKRÁT, ale na črvrtku másla to deci nebude
Sázka na jistotu = rumová tresť
věřte,že ten pudingový krém je super,máslo se musí zašlehávat po malých kousíčkách,mám ten recept od cukrářky,dělám ho už víc jak dvacet let a ještě se mi nesrazil , moučné jíškové krémy jsem taky zkoušela,ale cítím tam pořád chuť mouky,tak je nedělám
No, asi vás nepřesvědčím, ale tak jak píšete vy jsem to dělal je jednou jedinkrát. Trvalo to dýl, ale zato byly v krému drobné hrudky másla
Nyní vyšlehám máslo s cukrem a teprve potom, jak stojí v tomto rcp, nastavuji vytemperovanou kaší a ňama problema
Jj, mááám!!!
Nahřátý nůž
Tušila jsem, že z toho bude moučný tmel, nicméně zkusila, jíst se to dalo, ale opakovat to nebudu. Pudink, žloutky, máslo, rum, prostě klasika a také se nesráží.
Prosím, nemáte někdo recept na čokoládou polevu, která je tvrdá, lesklá a přitom jde krájet bez lámání?
Děkuji, přeji dobrý den i chuť.
Dělávám ho na dorty a to kakaovo-rumový krém jak je přesně tady psáno v receptu.
Pak jsem trošku experimentovala a udělala pomerančový krém do čokoládového dortu a opravdu vynikající a osvěžující.
A to jsem jen místo vody vymačkala 1-2 pomeranče a pak, abych měla 250ml jsem dolila tu vodu
Cukru dle chuti do toho másla a je to fakt luxusní krém s novou příchutí - nesrazil se !!!
Takže děkuji moc za tento recept.
už mám vytisknuto a příležitostně vyzkouším..na obrázku vypadá úžasně, takže bodíček posílám teďka hnedka
jako na jiném krému. Tady na chaloupce je tento krém a marcipán.
Jedl se tři dny a růžičky byly v pohodě.