Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 356 kJ / 1 519 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,81 g |
| Tuky | 92,16 g |
| Vláknina | 10,46 g |
| Cholesterol | 434 mg |
| Sodík | 3,95 g |
| Sůl | 9,15 g |
| Sacharidy | 88,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Barevné fazole, já mám nejradši ty velké, namočíme na 24 hodin.
Krok 2: Vodu vylejeme a v nové vodě asi do poloviny hrnce necháme fazole vařit se solí, celým pepřem, novým kořením a bobkovým listem.
Krok 3: Když jsou fazole skoro měkké, přidáme 5 brambor na kostičky. Když je obojí měkké, 2 nožičky klobásy čabajkového typu nakrájíme na kolečka. Přilijeme smetanu na vaření, nebo šlehačku naředěnou mlékem.
Krok 4: Zahustíme jíškou: olej rozpálíme, na to na drobno cibuli zpěnit do růžova, hl.mouku osmahneme a lžičku sladké papriky.
Krok 5: Polévku necháme přejít varem a hotovo.
Zveřejněno 19. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slovenská fazolačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6OV
Moje poznámka
Slovenská fazolačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6OV
Nejnovější recepty
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 3 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 14 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 15 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 18 hodinami
Vepřová plec na paprice
Přidáno před 18 hodinami
Nivová pomazánka s ořechy a jablkem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový salát a kuřecí řízek
Bretik před 8 minutami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
KUKI1 před 57 minutami
Košíčky plněné ořechovou náplní
Jarka72 před 2 hodinami
Povidlovník z odpalovaného těsta
KrisZaezemi před 2 hodinami
Halibut v bylinkách
brtna před 2 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Wikki před 4 hodinami
Kuře pečené v podmáslí
kimlo před 4 hodinami
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 13 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 18 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 18 hodinami
Tématické fráze:
slovenská fazolová polévka,
fazolačka,
barevné fazole velké recepty,
slovenská fazulačka,
slovenská fazulačka,
slovenská falozačka,
slovenská fazolová polévka recept,
fazolova polevka slovenska,
fazolačka s nudlemi,
slovenská fazolová polévka s klobásou,
slovenská polévka z barevné fazole.,
barevné fazole velké recept,
slovenska fazolova,
fazolacka z barevnych fazoli,
slovenská fazuľová polievka,
mňamozní recepty.cz,
slovenska fazolova polivka,
fazulacka,
nové nejlepší slovenské recepty,
slovenska fazulova
Suroviny:
fazole barevné,
sůl,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
brambory,
klobása,
smetana na vaření,
olej,
cibule,
mouka hladká,
paprika sušená sladká
Komentáře (17)
12 by este bolo ako tak z vecera do rana v chlade
ja py 16.30 pridem z prace a o 19 hotovo
premzjemyjem fazole a zalijem vriacou vodou, zakryjem na pol hodku, a aj s vodou dam vari k udenemu
niekedy,ked dam zemiaky neskoro, tak sa mi fazolky rozvaria
do termosky zalete vriacou vodou a ate tone echt
sa chcem opytat, naco je tu anti - spam, opakujete s prvacku matiku_
len neviem, v zivote som fazulu nemocila 24 hodín