Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tagliatelle se smetanovou omáčkou, kuřecím masem a špenátem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

PetraTK

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 130 kJ /
1 465 kcal
Bílkoviny277,19 g
Tuky26,95 g
Vláknina13,74 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 1,70 g
Sůl4,57 g
Sacharidy23,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Krok 2: Poté na rozpáleném olivovém oleji zprudka orestujeme na jemno pokrájenou cibuli a kuřecí maso na kostičky. Krok 3: Přidáme sůl, česnek, bazalku a špenát. Chvíli ještě restujeme na mírnějším plameni a poté zalijeme smetanou a trochou bílého vína a dusíme. Krok 4: Podle potřeby zahustíme rozmíchanou moukou v troše vlažné vody a zasypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme na talíři smíchané s těstovinami, dochucené sypaným parmezánem a zdobené lístky čerstvé bazalky.

Zveřejněno 24. 1. 2013

Poznámka autorky PetraTK

Tu mouku používám jen málo kdy, záleží na tom, kolik porcí chcete dělat. Při těch 4 porcích se to krásně zahustí tým sýrem.

Přeji dobrou chut :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GKMK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GKMK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Myslim, ze ta mouka je tam absolutne zbytecna, staci jen upravit postup a mouku vynechat, vzdyt ten syr na zahusteni uplne staci.

Sice s obavami, dlouho jsem přemýšlela, ale fotku zkusím přidat. Samozřejmě ji můžu vymazat, to není problém. Bystří si všimnou, že jsem nepoužila špenát, ale chuťově velmi příbuzný mangold, sypala gorgonzolou a navíc dala pod cibulku pancettu. Jinak jsem postupovala jak je výše uvedeno, tak mi přijde zbytečné psát nový recept. Ale i to klidně udělám, když bude potřeba.
PetroTK, velmi jsme si pochutnali, podobné recepty samozřejmě znám a tak posílám bod.:yes:

Fotku jsem smazala, zde se smějí uveřejňovat jen fotky vlastní.

Ale tohle nejsou tagliatelle, ale penne. :-O

Jana Remkova: já už taky:-8:-D:-D

Jana Remkova::-D;-):yes:

maris: No, asi vím, jak to rebeka myslí;-)

rebeka: oni Petře ? Vždyť Petra to dávala dnes, není to naopak:-O

Tématické fráze:
tagliatelle s omáčkou, kuřecí se špenátem a smetanovou omáčkou, těstoviny se smetanovou omáčkou a špenátem, tagliatelle s kuřecím masem, kuřecí maso se smetanovou omáčkou a špenátem, tagliatelle s kuřecím masem a sýrovou omáčkou, tagliatelle se špenátem, taglietelle se smetanovou omáčkou, špenát se smetanovou omáčkou, tagliatelle na kari, tagliatelle, tagliatele kureci se spenatem, recepty tagliatelle s kuřecím masem, špenátem a parmazánem, kuřecí maso se smetanovou omáčkou, tagliatelle s kuřecím masem a špenátem, kuřecí maso se špenátem a těstovinami a smetanovou omackou, tagliate se špenátem a kuřecím masem, tagliatelle se špenátem a kuřecím masem, těstoviny se špenátem a smetanovou omáčkou, tagliate s houbovou se sýrovou omáčkou

Suroviny:
tagliatelle, prsa kuřecí, smetana na vaření, sýr tvrdý, špenát čerstvý, cibule, česnek, bazalka čerstvá, olej olivový, sůl, pepř, víno bílé, mouka hladká, parmazán

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu