Tagliatelle s kuřecími kousky a smetanovou omáčkou

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: do 20 minut 2 porce Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

1 kuřecí prsa
12 malých žampionů
200 g smetany 30%
1 lžíce oleje
kořenící směs zeleniny nebo sypký bujón bez glutamátu
špetku tondoori masala
sůl, pepř
snítka petrželové natě
kousek zelené natě cibulky
Tagliatelle domácí nebo koupené
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a prudce osmahneme v hluboké pánvi na oleji. Přidáme nakrájené žampiony, koření dle chuti a za občasného míchání chvilku restujeme. Mírně podlijeme vodou, aby se ze dna odpařily výpečky a zalijeme smetanou.

  2. Vaříme do potřebné hustoty (při chladnutí ještě houstne). Přidáme nasekanou petrželovou nať a dle potřeby dosolíme.

  3. Tagliatelle čerstvé uvaříme v osolené vodě asi 3 minuty a necháme minutu odstavené zakryté, koupené uvaříme dle návodu.
    Podáváme ihned scezené, nepropláchnuté těstoviny, přelité omáčkou a posypané sekanou cibulkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tagliatelle s kuřecími kousky a smetanovou omáčkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo