Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mořská ryba v papilotě

Ryba v papilotě je skvělý způsob přípravy ryby, kdy se peče v pevném balíčku z pečicího papíru. Tento způsob uchová šťavnatost a intenzitu chuti. Výhodou je, že nepotřebujete žádné jiné ingredience než trochu soli a plátek dobrého másla.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pajaska Pajaska

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 113 kJ /
744 kcal
Bílkoviny0,70 g
Tuky82,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 2 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybu omyjeme, osolíme a pokapeme šťávou z limetky. Posypeme bylinkami. Krok 2: Položíme pečicí papír na plech. Máslo vložíme dovnitř a navrch ryby. Zabalíme. Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě vyhřáté na 200 °C do růžova asi 20-30 min. Krok 4: Podáváme s bramborovou kaší.

TIP: Jak se peče v papilotě

Zveřejněno 28. 1. 2013

Poznámka autorky Pajaska

Díky papíru zůstane ryba šťavnatá, není vysušená. Tato ryba je asi cípal, ale stoprocentně to nevím. Je to už déle a nebyl čas na přidání receptu. Měli jsme poprvé, byla chlazená vakuovaná a moc nám chutnala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mořská ryba v papilotě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wgZM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mořská ryba v papilotě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wgZM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Cípal je chutná mořská ryba s jemným masem. Stojí za vyzkoušení. 😊

Pajasko,receptík se mi líbí:-*Hezky jsi rybku připravila:-p+8:yes:

rebeka:Kdybys mne zabila,tak si nevzpomenu co bylo napsáno na obalu.Než jsem vložila recept uplynulo půl roku.Jestli je to stopro chcípal nevim,ale byl moooc dobrý.:-))Mrtvý teda byl stoprocentně.:-)) Dokonce jsem ho hledala na netu,podle toho jak vypadal,jenže nejpodobnější byl cípal,no. Kupovala jsem ho v létě,že jako ugriluji,no ale nakonec nevyšlo počasí,tak jsem ho vrzla do papíru.

Pajaska::-O:-O cípal, pravíš:-O:-?:-? totok neznám, ale na rozdíl od Remkojc, jsem zase vědíla, co je to papilot:-D:-D:-D
ať tak či onak, vypadá to dooost dobře:-p;-):-):yes::yes:

srettka::-D:-D:-D:-D Tvé komentíky pobaví a zlepší náladu.:-K:-K

Jinak pro info http://cs.wikipedia.org/wiki/Papilota
No já jsem udělala po svém,srdce nepotřebuji na pekáči.;-):-))

to vypada paradne:-p taky jsem si rikala, co je ta papilota:-S vim, ze to byly natacky:-D ze by tedy nakaderena ryba? :-D a vona rybka pecena v papirovem spacaku:-)) a jak po tom spanku vypada puvabne:-p:yes:
p.s.prima napad:yes:

To vypadá moc chutně, udělám ;-):-p:yes:

Pajaska: ahááá!!:-O:-D:-D:-D:-D...:-8

maria64:Jasně,lze použít různou rybu a bylinky a přidat lehce nějakou zeleninku nevýraznou,aby nepřehlušila chuť ryby.No i když ,jak se to vezme,někdy je to žádoucí,při dnešních nabídkách.;-):-)Chlazené ryby jsou vždy chutnější.Sladkovodní ryba lze také,takový candátek...hmmm.;-):-)Jo a v neposlední řadě je to pak bez mytí nádobí.

Jana Remkova:Jani,to je odborný název...,papilota je ten papír, původně pergamen.Je to způsob přípravy.;-)

To vypadá dobře, šel by tak udělat i losos? Já ho dělám na bylinkách na pánvi. Ale takhle by to možná bylo lepší. :-p:yes:

Nevím, co je papilota, ale ta ryba vypadá k sež....í:-8:yes:

Tématické fráze:
papilota, losos v papilotě, co je papilota, cípal recept, recept na mořskou rybu, mořska ryba, mořská ryba recepty, morska ryba recept, cípal recepty, recepty na mořské ryby, mořská ryba na másle, mořské ryby wikipedie, ryba cipal, ryba z papíru, mořské ryby recepty, recepty v papilote, pečena ryba v papilotě, recept cípal, na ryby, jak si udelat cipala

Suroviny:
ryba mořská, máslo, koření provensálské, limetka, sůl mořská

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu