Mořská ryba v bramborové krustě

Drobek Kuchař: Drobek

Doba přípravy: 1/2 hodiny 4 porce Ryby 1 názor

Suroviny

2 velké brambory na pečení
1/2 střední pórek jemně nasekaný (1/2 šálku) - nic se nestane, když vynecháte
1 lžíce slunečnicového oleje nebo arašídový olej
1 polévková lžíce čerstvého másla
1/2 lžičky soli
4 porce rybího filé
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Oloupejte brambory, (i když můžou zůstat ve slupce, chcete-li) omyjte je a pak nastrouhejte na struhadle s největšími otvory.

  2. Rozehřejte olej a máslo ve velké pánvi, nejlépe teflonové. Mezitím posolte filé polovinou soli. Když je olej a máslo horké, udělejte 4 hromádky z nastrouhaných brambor a pórku (každý cca 1/3 šálku) do pánve.

  3. Na to položte ryby a zmáčkněte, aby se z brambor udělala placička. Na to dejte zbylé brambory a posolte zbytkem solí. Smažte při středně vysoké teplotě po dobu 6 až 7 minut.

  4. Otočte je opatrně velkou špachtlí a smažte po dobu 6 až 7 minut na druhé straně. Brambory by měly být pěkně křupavé a zbarvené do zlatohněda na obou stranách a ryby jen "vařené".

Poznámka

Recept je od Jacquese Pépina.

Ochutnali a pochutnali jsme si na tomhle s červeným chňapalem, lososem, ale i s pstruhem, i když mořský není.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mořská ryba v bramborové krustě

Tématické fráze: ryba v krustě mořská okurka fotografie mořská ryba v bramorovém norska treska v krustě ryba ve slane kruste ryba v bramborovém županu zapečena ryba v zeleninove krustě ryba na krustě mořská štika v krustě file v cibulove kruste ryby v křupavé krustě recepty ryba v krustě ryba s bramborem recept ryba v krupave kruste v arašídové krustě "mořská okurka" ryba vbramborové krustě žampiony v křupavé krustě

Zapomněl/a jsem heslo