Postup přípravy
Krok 1: Jednotlivé porce osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, posypeme provensálským kořením a každou zvlášť obalíme plátkem slaniny.
Krok 2: Vložíme do pekáče s troškou oleje, nakrájenými cibulkami, podlijeme vínem a zakryté pečeme při 180°C.
Krok 3: Když je maso téměř měkké, odklopíme a dopečeme dozlatova. Vypečenou šťávu zjemníme kouskem másla. Podáváme s brambory s pažitkou a fazolkami s česnekem.
Zveřejněno 13. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík z Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yZv
Moje poznámka
Králík z Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yZv
Nejnovější recepty
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 11 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 13 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 22 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 23 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 23 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno 4. 12. 2025 08:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Skořicové cukroví z lisu na česnek
Diesel před 8 minutami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
be.amenity před 19 minutami
Crostini gravlax - lososové minichlebíčky
be.amenity před 21 minutami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Janule25 před 2 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Stefi.f před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
boomgo před 5 hodinami
Biskupský chlebíček II
káťa před 9 hodinami
Pomazánka "Uheráček"
Kajkajak před 10 hodinami
Krupičná kaše
Kajkajak před 10 hodinami
Vločková kaše
Kajkajak před 10 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho se peče kralík,
porcování králíka,
recept na králíka,
jak porcovat králíka,
jak dlouho pečeme králíka,
králík recepty,
jak naporcovat králíka,
jak se porcuje králík,
králičí hřbet recept,
jak se dlouho peče králík,
jak se peče králík,
recepty z králíka,
králík skvělé recepty,
králík po provensálsku,
králík porcování,
králičí hřbet,
recepty králík,
králík recept,
jak dlouho pect kralika,
kralik z provance
Suroviny:
králík,
hořčice,
koření provensálské,
víno bílé,
slanina,
cibulka jarní,
sůl,
pepř bílý,
olej olivový,
máslo
Komentáře (36)