Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Krkovice je velmi oblíbený kousek vepřového masa zejména díky své šťavnatosti, chuti i přívětivé ceně. Ať už ji připravíte jakkoliv, vždy si na ní pochutnáte. Zkuste ji upéct třeba s česnekem a medovou marinádou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 110 kJ / 504 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,01 g |
| Tuky | 22,71 g |
| Vláknina | 10,61 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2,63 g |
| Sůl | 6,30 g |
| Sacharidy | 65,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso naklepeme, osolíme a potřeme utřeným česnekem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky.
Krok 2: Pekáček vymažeme tukem a plátky masa do něj vložíme. Cibuli poklademe na maso.
Krok 3: Marinádu uděláme z uvedených surovin a přilijeme 50 ml vody.
Krok 4: Maso zalijeme marinádou a dáme do trouby, pečeme asi 1 hodinu při teplotě 180 °C.
Zveřejněno 24. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zwjv
Moje poznámka
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zwjv
Nejnovější recepty
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 5 hodinami
Rychlovka ze staršího pečiva
Přidáno před 16 hodinami
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 45 minutami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 51 minutami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 1 hodinou
Bramborové knedlíky IV
Beruna před 2 hodinami
Žemlovka s jablky a tvarohem
jitule123 před 3 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Supak28 před 3 hodinami
Valašská kyselice
Topmoni před 3 hodinami
Tématické fráze:
zapečená krkovice,
zapečená krkovička,
albert recepty z časopisů,
recepty z časopisu albert,
albert magazín,
albert recepty,
recepty zapečená krkovička s,
recepty albert,
magazín albert,
časopis albert únor,
krkovička podle albertu,
časopis albert recepty,
recepty z krkovice,
albert magazín únor,
albert magazín od 1. 10.,
časopis albert březen,
albert magazín recepty,
časopis albert,
najít recept na zapečenou krkovici,
albert kuchařka recepty
Suroviny:
krkovice vepřová,
česnek,
cibule,
sůl,
olej,
omáčka sojová,
kečup sladký,
med,
paprika sušená sladká,
pepř,
máslo
Komentáře (83)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Děkuji za pochvalu receptu
Opět děkuji za důvěru v můj recept. Měj se moc hezky
Bylo to vyborne, pridavam zaslouzeny bod, v oblibenych jiz zustane a Tobe dekuji
posílám díky a foto
A ja sa tu vykecávam a nevidím, že Ivuli tu má takýto krásny recept!
a teraz máme marec = březen - 6.3.2013
Jak prosté, milý Watsone...
krásné foto a marinádka samá chuť
přidám bodík, buď jak buď
Jsem ráda, že se sem dávají recepty ať už z časopisů či kuchařek, každý se k nim nedostane.
Tenhle recept je skvělý a jednoduchý. Já ho jen zdvojnásobila, plátky jsem udělala menší, dala více česneku a protože jsem měla krkovičku s kostí, tak jsem upekla i tu kost. Tu si dám později :-P
Díky za pochvalu, dobrá jídla se mi vždycky dobře fotí
V receptu mi chybí, zda pečeme zakryté či ne.
Jinak klobouk dolů,foto nádherné.