Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 961 kJ / 469 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,30 g |
Tuky | 29,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 106 mg |
Sodík | 286 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 31,50 g |
Postup přípravy
Po dvou minutách vypneme plamen a necháme celou směs v klidu vychladnout.
Pote ji nalijeme do cedníku, který jsme vystlali plátnem a necháme vykapat. Krok 3: V plátnu zůstane cca 150 g smetanové riccoty, chuťově se blížící k mascarpone. Syrovatku můžeme dále použít např. do těst. Krok 4: Jelikož nemám teploměr, zkoušela jsem dle rad na internetu vyrobit ricottu bez něho a podařilo se. Ovšem není až tak hrudkovitá, jak bych si představovala. Také jsem použila kupované 3% mléko. Příště zkusím tučnější. Krok 5: Metoda bez teploměru: Krok 6: Mléčnou směs bedlivě sledujeme. Pokud se nám na povrchu začne táhnout škraloup a po obvodu se tvoří jemné bublinky, je správný čas na citronovou stavu.
Zveřejněno 9. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domaci smetanova ricotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6VpL
Moje poznámka
Domaci smetanova ricotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6VpL
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 4 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 5 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 23 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velmi šťavnatý moučník
Kacenecka před 8 minutami
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Marek08 před 22 minutami
Bramboračka II.
Kajkajak před 44 minutami
Karbanátky z ovesných vloček
Merylas před 46 minutami
Buchtičky s krémem
Davidíček před 1 hodinou
Kuřecí játra na víně a bylinkách
Libasaba před 1 hodinou
Česneková polévka - sváteční
MartinaJonakova před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
Ajisek před 1 hodinou
Řecké Souvlaki
Jan Nemec před 1 hodinou
Odpalované těsto na ovocné knedlíky, trochu jiné
Nadatode před 1 hodinou
Tématické fráze:
riccota,
ricotta,
ricotta recepty,
domácí riccota,
domácí riccota ze syrovátky,
recepty riccota,
domaci vyroba ricotty,
riccota recepty,
ricotta výroba,
jak vyrobit sýr ricotta,
ricotta recept,
recept riccota,
sýr riccota kde koupit,
rikota,
ricotta ze syrovátky,
kde koupit sýr ricotta,
výroba ricotty ze syrovátky,
domácí výroba sýrů ricotta,
ricota,
jak se dělá ricotta
Suroviny:
mléko plnotučné,
smetana,
sůl,
šťáva citronová,
kyselina citronová,
Komentáře (61)
ach můj bože!! (podívejte do pravidel)syrovátka!!!, a ještě někoho opravuje
...ach bože, sirovátka!!!
Nemusí být každý zbožíznalec
(ricotta má kolem 10% tuku, dělá se ze sirovátky. Zkusil jsem to 1x a vřele to nedoporučuji - výsledek neodpovídá vynaloženému úsilí
Výrobu mascarpone jsem na TOP nenašel, takže si dovolím
http://www.labuznik.cz/recept/vyroba-mascarpone-2/
asi jsme někde udělala chybu. protože nemám teploměr, tak jsem to asi zahřála víc. Je možné, že díky tomu je riccota kyselá? nebo se stala chyba jinde? diky
jinak je nutno dodat, že pravá, italská riccota se vyrábí ze syrovátky, prostě je to syrovátkový tvaroh.
přes počáteční peripetie se dílko nakonec podařilo
ráda přidávám další bodík a obrázky, jestli neva
měla jsem domácí mléko a 31% smetanu, fakt.. mohu jen doporučit
ale pozor
monikaK: Dekuji..
spagetka: Chce to jen bedlive sledovat mleko..
Pajaska: Stranky znam, jsou pekne..
Jestli máte zájem o všelicos z mléka,tu je spousta zajímavého čtiva,ale určitě to znáte.
http://conovehonakopci.cz/?page_id=258
Jitkas: Ja jsem pri hledani nasla vice druhu syru ricotta. Ten pravy je ze syrovatky, ovsem existuji jeste dalsi druhy, ktere se vyrabeji z mleka, nebo dokonce susenim, pecenim a solenim tvarohu. Tedy alespon dle internetu. A stale ricotta, doplnena pouze o dalsi nazvy napr. salta. Jelikoz nemam tolik syrovatky, zkousela jsem tu z mleka..
Diky vsem za mile komentare...