Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brokolicové kuře (DlabemeZdrave)

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

DlabemeZdrave DlabemeZdrave

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 731 kJ /
2 326 kcal
Bílkoviny372,13 g
Tuky22,17 g
Vláknina33,40 g
Cholesterol 773 mg
Sodík 836 mg
Sůl1,98 g
Sacharidy142,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brokolici rozdělíme na růžičky a vaříme v páře 10 minut. Poté rychle vložíme do ledové vody, abychom zastavili var. Zhruba z půlky růžiček si do misky odřežeme roztřepené konečky, kterými budeme plnit maso. Krok 2: Kuřecí prsa podélně rozkrojíme, ale nesmíme úplně proříznout, rozložíme a vznikne nám dostatečně velká plocha pro náplň, aniž bychom museli naklepávat. Maso osolíme, opepříme, položíme plátkem sýra a doprostřed plátku dáme brokolici. Krok 3: Zavineme, spoje zpevníme párátkem a prudce orestujeme ze všech stran na pánvi. Potom pečeme 30 minut při 200°C. Krok 4: Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny. Po upečení maso dáme do alobalu, výpek z masa spolu s vývarem přidáme k brokolici a vše důkladně rozmixujeme. Metličkou opatrně přišleháme jogurt, prohřejeme a můžeme servírovat.

Zveřejněno 18. 2. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zl3q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zl3q

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Pekne kuratko..ja bych pekne nezdrave..:-8:-8..pouzila smetanu..:-D:-D

No, vidíš a já dnes nevěděla, co s kuřetem, tak jsem ho udělala na houbách;-):-p

Tématické fráze:
kuře s brokolicí, pečené kuře s brokolicí, kuře zdravě, kuře brokolice, brokolicové smoothie, pečené kuře s s brokolicí, kure a brokolice recepty, recepty kuře a brokolice, kure na brokolici, kuře a brokolice recept, zdravé kuře, kure, brokolice, kuře a brokolice, kure brokolice recept, zdravé recepty kuře, recept kuře a brokolice, recepty kuře brokolice, pečené kuře s brokolicí,, recept kuřecí a brokolice, pečené kuře na brokolici

Suroviny:
prsa kuřecí, brokolice, sýr madeland light, těstoviny grahamové, vývar, jogurt bílý, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu