Parmezánovo sezamové kuřecí nugetky s volnou variací na coleslaw

Eja57 Kuchařka: Eja57

Doba přípravy: 20 minut 2 porce Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

cca 200 g kuřecích prsou bez kosti a kůže
šťáva a kúra z poloviny citronu
sůl
sezam a strouhaný parmezán cca 1:1 na obalení¨
olej neutrální chuti
Na salát:
1 menší mrkvička
kousek bulvového celeru
1 malý salát Little Gem
citronová šťáva
pár kapek estragonového octa
sůl
bílý pepř
majonéza dle chuti
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Prso nakrájíme na proužky velikosti sousta, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet.

  2. Mrkev a celer nastrouháme nahrubo, osolíme, opepříme, ocitronujeme, ochutíme, vmícháme majonézu a necháme odležet.

  3. Rozehřejeme pánev s trochou oleje, kuřecí kousky obalíme ve směsi sezamu, strouhaného parmezánu a vložíme do pánve, děláme pomalu po obou stranách dozlatova.
    Před dokončením nakrájíme salát a přidáme k mrkvi s celerem a majonézou, lehce promícháme těsně před podáváním.
    Kuřecí nugetky podáváme na salátu.

Poznámka

Pokud se vám nějak trochu vybaví Coleslaw, tak ano, jen doma nebylo zelí, ale Little Gem...

Pokud se vám vybaví skvělý recept od Rebeky s kuřecími kousky v parmazánové krustě, tak také ano....ale kombinace se sezamem je hodně dobrá...

Pokud chcete maso okořenit grilovacím kořením...tak si možná uvařte něco jiného....

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Parmezánovo sezamové kuřecí nugetky s volnou variací na coleslaw

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo