Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brokolicové kuře (DlabemeZdrave)

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

DlabemeZdrave DlabemeZdrave

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 731 kJ /
2 326 kcal
Bílkoviny372,13 g
Tuky22,17 g
Vláknina33,40 g
Cholesterol 773 mg
Sodík 836 mg
Sůl1,98 g
Sacharidy142,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brokolici rozdělíme na růžičky a vaříme v páře 10 minut. Poté rychle vložíme do ledové vody, abychom zastavili var. Zhruba z půlky růžiček si do misky odřežeme roztřepené konečky, kterými budeme plnit maso. Krok 2: Kuřecí prsa podélně rozkrojíme, ale nesmíme úplně proříznout, rozložíme a vznikne nám dostatečně velká plocha pro náplň, aniž bychom museli naklepávat. Maso osolíme, opepříme, položíme plátkem sýra a doprostřed plátku dáme brokolici. Krok 3: Zavineme, spoje zpevníme párátkem a prudce orestujeme ze všech stran na pánvi. Potom pečeme 30 minut při 200°C. Krok 4: Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny. Po upečení maso dáme do alobalu, výpek z masa spolu s vývarem přidáme k brokolici a vše důkladně rozmixujeme. Metličkou opatrně přišleháme jogurt, prohřejeme a můžeme servírovat.

Zveřejněno 18. 2. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zl3q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zl3q

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Pekne kuratko..ja bych pekne nezdrave..:-8:-8..pouzila smetanu..:-D:-D

No, vidíš a já dnes nevěděla, co s kuřetem, tak jsem ho udělala na houbách;-):-p

Tématické fráze:
kuře s brokolicí, pečené kuře s brokolicí, kuře zdravě, kuře brokolice, brokolicové smoothie, pečené kuře s s brokolicí, kure a brokolice recepty, recepty kuře a brokolice, kure na brokolici, kuře a brokolice recept, zdravé kuře, kure, brokolice, kuře a brokolice, kure brokolice recept, zdravé recepty kuře, recept kuře a brokolice, recepty kuře brokolice, pečené kuře s brokolicí,, recept kuřecí a brokolice, pečené kuře na brokolici

Suroviny:
prsa kuřecí, brokolice, sýr madeland light, těstoviny grahamové, vývar, jogurt bílý, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu