Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvové řezy se smetanovožloutkovou krustou

Broskvové řezy s pudinkovým krémem a žloutkovou polevou se skvěle hodí pro slavnostní události. Bohatá chuť, vůně másla a žloutků okouzlí i ty nejmlsnější jazýčky. Chutnají i vypadají jako zákusek z luxusní cukrárny.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Středně náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 65 min

85 min (20 min příprava + 65 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech 25 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 019 kJ /
5 024 kcal
Bílkoviny99,37 g
Tuky237,50 g
Vláknina11,30 g
Cholesterol 2,13 g
Sodík 684 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy616,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na plátky. Krok 2: Přidáme prosátou mouku, cukr, vejce a vymícháme hladké těsto. Krok 3: Těsto rozválíme (vymačkáme) na plech s vyšším okrajem, vyložený pečicím papírem nebo postříkaný olejem. Krok 4: Na těsto rozložíme okapané a pokrájené ovoce. Krok 5: Sirup z kompotu doplníme na 750 ml vodou. Z pudinkových prášků a sirupu uvaříme hustý pudink dle návodu na obalu. Pouze místo mléka použijeme sirup. Krok 6: Ještě horký pudink rozetřeme na ovoce. Krok 7: Plech dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 35 minut při teplotě 175 °C. Krok 8: Připravíme polevu. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky s cukrem ušleháme do pěny a přidáme zakysanou smetanu. Promícháme. Krok 9: Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do žloutkové pěny. Krok 10: Rozetřeme na upečený koláč a pečeme ještě asi 15-20 minut, dokud povrch nezrůžoví.

TIP: Jak zavařit broskvový kompot

Zveřejněno 28. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r7z4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r7z4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dělala jsem z čerstvých broskví, puding jsem uvařila s vodou a prisladila, je méně sladká, ale mám raději méně sladké moučníky 🙈

Upekla jsem - je vynikající! Přidala jsem foto.

Moc se mi koláček líbí, protože mám ještě 2 plechovky broskví, které unikly pozornosti pana D.;-), ráda vyzkouším, +18:-p:-K:yes:

Vyzkoušeno, jen místo broskví jsem dala jahody. ;-) Přidávám fotečku. Moučník je výborný a není nijak přeslazený, což je fajn. V létě zkusím s rebarborou, to by mohlo být také moooc dobré. :-p:yes:

:-O vypadá krásně řezík, :yes::yes::-K

aisha: I ty jedna, s rumovou trestí - nebo s rumem - to musí být pikantnější. Moc hezké foto, díky za vyzkoušení;-)

:yes:Dnes vyzkouseno, upeceno..take jsem hned zakrojila, trochu do hloubky..moc dobroucke a stavnate :yes::yes:..ke zloutkove smesi jsem pridala trochu rumove tresti. Pridavam fotky..:yes:

Vypadá dost dobře,tak jdu na to.:-))

senky: Jani, to mám radost, že vám chutnalo. Dík za foto, je hezké - ona ta buchta je tou barvou hezky fotogenická:-D:-D

Moc krásný a moc dobrý moučníček a doporučuju ochutnat lehce vlažný...je skvostný:-*:-8:-) Včera jsem večer upekla a hady ze všech čtyř stran plechu jsme, ještě vlažné, ochutnali;-) a kdybych nehlídala, ochutnávalo by se dál:-D:-D
Posílám velkou 14:yes: a dovolím si i foto;-)

:-p moc pěkné:yes:

Další krásný a dobrý dortík do sbírky.Už se mi sbíhají sliny.Díky:-p:-p

Hezký a dobrý moučníček:yes:+

Pěkný koláček :yes:

hosta:Jituš, vlhký moučníček jedna báseň na mém talířku:-D Dávám ti 6.bod:yes:

Moc pěkný moučníček:-p:-p:yes:

Krásná dobrůtka! ;-):yes:

Šmarjá, další dobrota:yes::yes::yes:

pěkně šťavnatě vypadající moučníček:-p:-):yes::yes:

Hella: no žloutky po ušlehání s cukrem zesvětlají a nastavené tou zakysankou a pak sněhem jsou úplně světlé, jen zapečeno

aisha: díky, opraveno:-8

Vypadá to dobře. Jen se mi nechce věřit, že poleva ze 4 vajec po upečení je takhle bílá....

V surovinach mas preklep, misto masla tam mas mouku..;-)..rezy ukladam k realizaci, vypadaji bajecne..:-K:-K:yes::yes:

To je nádhera :-K:-p:yes:

Tématické fráze:
broskvové řezy, broskvový sirup recept, broskvové řezy se zakysanou smetanou, broskvový sirup, domácí broskvový sirup, řezy s broskvemi, domácí broskvový sirup recept, broskvové řezy se sněhem, kolace,buchty,rezy z broskví, domácí broskvový sirup-recept, dobrý žezy, sirup z broskví recepty, broskovy rez, broskový sirup, recept na broskvový sirup, výborný recept na broskvové řezy, broskvove sirupy, recept na terámisu, broskvové žezy, řezy s s broskvemi

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, kompot broskvový, šťáva z kompotu, pudinkový prášek, voda, vejce, cukr krystal, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu