Broskvové řezy se smetanovožloutkovou krustou
Broskvové řezy s pudinkovým krémem a žloutkovou polevou se skvěle hodí pro slavnostní události. Bohatá chuť, vůně másla a žloutků okouzlí i ty nejmlsnější jazýčky. Chutnají i vypadají jako zákusek z luxusní cukrárny.
Suroviny pro 1 plech
plech o rozměrech 25 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 019 kJ / 5 024 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,37 g |
Tuky | 237,50 g |
Vláknina | 11,30 g |
Cholesterol | 2,13 g |
Sodík | 684 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 616,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na plátky.
Krok 2: Přidáme prosátou mouku, cukr, vejce a vymícháme hladké těsto.
Krok 3: Těsto rozválíme (vymačkáme) na plech s vyšším okrajem, vyložený pečicím papírem nebo postříkaný olejem.
Krok 4: Na těsto rozložíme okapané a pokrájené ovoce.
Krok 5: Sirup z kompotu doplníme na 750 ml vodou. Z pudinkových prášků a sirupu uvaříme hustý pudink dle návodu na obalu. Pouze místo mléka použijeme sirup.
Krok 6: Ještě horký pudink rozetřeme na ovoce.
Krok 7: Plech dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 35 minut při teplotě 175 °C.
Krok 8: Připravíme polevu. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky s cukrem ušleháme do pěny a přidáme zakysanou smetanu. Promícháme.
Krok 9: Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do žloutkové pěny.
Krok 10: Rozetřeme na upečený koláč a pečeme ještě asi 15-20 minut, dokud povrch nezrůžoví.
Zveřejněno 28. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvové řezy se smetanovožloutkovou krustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r7z4
Moje poznámka
Broskvové řezy se smetanovožloutkovou krustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r7z4
Nejnovější recepty
Pizza košíčky
Přidáno před 7 hodinami
Švestková povidla s kořením
Přidáno před 21 hodinami
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí s pórkem a rajčaty
Přidáno před 21 hodinami
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno 22. 8. 2025 16:00:02
Cuketová pomazánka
Přidáno 22. 8. 2025 11:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečné koláče
Merylas před 3 minutami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 14 minutami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 15 minutami
Rychlovka z krabích tyčinek
Klar98 před 25 minutami
Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem
ZboSy před 25 minutami
Pečená švestková povidla
Houska68 před 36 minutami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Matlasak před 49 minutami
Kynuté těsto na cokoli
Nadezda76 před 3 hodinami
Vepřová kýta na slanině a majoránce
lidunka76 před 3 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
LuKrajKa před 4 hodinami
Tématické fráze:
broskvové řezy,
broskvový sirup recept,
broskvové řezy se zakysanou smetanou,
broskvový sirup,
domácí broskvový sirup,
řezy s broskvemi,
domácí broskvový sirup recept,
broskvové řezy se sněhem,
kolace,buchty,rezy z broskví,
domácí broskvový sirup-recept,
dobrý žezy,
sirup z broskví recepty,
broskovy rez,
broskový sirup,
recept na broskvový sirup,
výborný recept na broskvové řezy,
broskvove sirupy,
recept na terámisu,
broskvové žezy,
řezy s s broskvemi
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
kompot broskvový,
šťáva z kompotu,
pudinkový prášek,
voda,
vejce,
cukr krystal,
smetana zakysaná
Komentáře (32)
Posílám velkou 14