Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvové řezy se smetanovožloutkovou krustou

Broskvové řezy s pudinkovým krémem a žloutkovou polevou se skvěle hodí pro slavnostní události. Bohatá chuť, vůně másla a žloutků okouzlí i ty nejmlsnější jazýčky. Chutnají i vypadají jako zákusek z luxusní cukrárny.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Středně náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 65 min

85 min (20 min příprava + 65 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech 25 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 019 kJ /
5 024 kcal
Bílkoviny99,37 g
Tuky237,50 g
Vláknina11,30 g
Cholesterol 2,13 g
Sodík 684 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy616,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na plátky. Krok 2: Přidáme prosátou mouku, cukr, vejce a vymícháme hladké těsto. Krok 3: Těsto rozválíme (vymačkáme) na plech s vyšším okrajem, vyložený pečicím papírem nebo postříkaný olejem. Krok 4: Na těsto rozložíme okapané a pokrájené ovoce. Krok 5: Sirup z kompotu doplníme na 750 ml vodou. Z pudinkových prášků a sirupu uvaříme hustý pudink dle návodu na obalu. Pouze místo mléka použijeme sirup. Krok 6: Ještě horký pudink rozetřeme na ovoce. Krok 7: Plech dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 35 minut při teplotě 175 °C. Krok 8: Připravíme polevu. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky s cukrem ušleháme do pěny a přidáme zakysanou smetanu. Promícháme. Krok 9: Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do žloutkové pěny. Krok 10: Rozetřeme na upečený koláč a pečeme ještě asi 15-20 minut, dokud povrch nezrůžoví.

TIP: Jak zavařit broskvový kompot

Zveřejněno 28. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvové řezy se smetanovožloutkovou krustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r7z4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvové řezy se smetanovožloutkovou krustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r7z4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dělala jsem z čerstvých broskví, puding jsem uvařila s vodou a prisladila, je méně sladká, ale mám raději méně sladké moučníky 🙈

Upekla jsem - je vynikající! Přidala jsem foto.

Moc se mi koláček líbí, protože mám ještě 2 plechovky broskví, které unikly pozornosti pana D.;-), ráda vyzkouším, +18:-p:-K:yes:

Vyzkoušeno, jen místo broskví jsem dala jahody. ;-) Přidávám fotečku. Moučník je výborný a není nijak přeslazený, což je fajn. V létě zkusím s rebarborou, to by mohlo být také moooc dobré. :-p:yes:

:-O vypadá krásně řezík, :yes::yes::-K

aisha: I ty jedna, s rumovou trestí - nebo s rumem - to musí být pikantnější. Moc hezké foto, díky za vyzkoušení;-)

:yes:Dnes vyzkouseno, upeceno..take jsem hned zakrojila, trochu do hloubky..moc dobroucke a stavnate :yes::yes:..ke zloutkove smesi jsem pridala trochu rumove tresti. Pridavam fotky..:yes:

Vypadá dost dobře,tak jdu na to.:-))

senky: Jani, to mám radost, že vám chutnalo. Dík za foto, je hezké - ona ta buchta je tou barvou hezky fotogenická:-D:-D

Moc krásný a moc dobrý moučníček a doporučuju ochutnat lehce vlažný...je skvostný:-*:-8:-) Včera jsem večer upekla a hady ze všech čtyř stran plechu jsme, ještě vlažné, ochutnali;-) a kdybych nehlídala, ochutnávalo by se dál:-D:-D
Posílám velkou 14:yes: a dovolím si i foto;-)

:-p moc pěkné:yes:

Další krásný a dobrý dortík do sbírky.Už se mi sbíhají sliny.Díky:-p:-p

Hezký a dobrý moučníček:yes:+

Pěkný koláček :yes:

hosta:Jituš, vlhký moučníček jedna báseň na mém talířku:-D Dávám ti 6.bod:yes:

Moc pěkný moučníček:-p:-p:yes:

Krásná dobrůtka! ;-):yes:

Šmarjá, další dobrota:yes::yes::yes:

pěkně šťavnatě vypadající moučníček:-p:-):yes::yes:

Hella: no žloutky po ušlehání s cukrem zesvětlají a nastavené tou zakysankou a pak sněhem jsou úplně světlé, jen zapečeno

aisha: díky, opraveno:-8

Vypadá to dobře. Jen se mi nechce věřit, že poleva ze 4 vajec po upečení je takhle bílá....

V surovinach mas preklep, misto masla tam mas mouku..;-)..rezy ukladam k realizaci, vypadaji bajecne..:-K:-K:yes::yes:

To je nádhera :-K:-p:yes:

Tématické fráze:
broskvové řezy, broskvový sirup recept, broskvové řezy se zakysanou smetanou, broskvový sirup, domácí broskvový sirup, řezy s broskvemi, domácí broskvový sirup recept, broskvové řezy se sněhem, kolace,buchty,rezy z broskví, domácí broskvový sirup-recept, dobrý žezy, sirup z broskví recepty, broskovy rez, broskový sirup, recept na broskvový sirup, výborný recept na broskvové řezy, broskvove sirupy, recept na terámisu, broskvové žezy, řezy s s broskvemi

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, kompot broskvový, šťáva z kompotu, pudinkový prášek, voda, vejce, cukr krystal, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu