Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 210 kJ / 50 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,68 g |
Tuky | 1,20 g |
Vláknina | 2,92 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 254 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 6,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Obsah jitrnic vytlačíme a zalijeme vodou. Přidáme očištěnou nastrouhanou zeleninu a masox a vaříme, až je zelenina měkká. Podle chuti dosolíme. Podáváme s kostičkami osmažené žemle.
Zveřejněno 2. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jitrnicová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3JZO
Moje poznámka
Jitrnicová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3JZO
Nejnovější recepty
Tortillové košíky
Přidáno před 1 hodinou
Sýrové hrudky s pažitkou
Přidáno před 4 hodinami
Bylinkové pesto
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno 6. 5. 2025 14:09
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno 6. 5. 2025 13:33
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno 6. 5. 2025 12:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice v sýrové omáčce
Jan236737488 před 17 minutami
Víťovi muffiny
VitaKuchar20 před 19 minutami
Hovězí roštěná na cibuli
Sahula před 34 minutami
Banánové muffiny
VitaKuchar20 před 47 minutami
Hovězí na česneku
Modraska před 2 hodinami
Špagety à la carbonara
Hanako17 před 4 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Moanka před 5 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Moanka před 5 hodinami
Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí
Moanka před 5 hodinami
Tématické fráze:
polévka z jitrnice,
jelitova polevka,
jitrnicová pomazánka,
polevka z jitrnic,
zabijačková polévka z jitrnic,
zabíjačková žemle,
jiternicová polévka,
zabíjačková polévka z jitrnice,
recept na jitrnicovou polévku,
jitrnicova polivka,
jizrnicivs polevka,
jitrnicova pomazánka recept,
polévka s jitrnice,
zabijačková polévka z jirrnic,
pomazánka z jitrnic,
jitrnice polévka,
jitrnickova polévka recept,
polivka z jitrnice,
jitrnicova,
jelitnicová polévka
Suroviny:
jitrnice,
zelenina kořenová,
voda,
masox,
sůl,
žemle
Komentáře (8)
Jitrnicová polévka je ze zabijačky je to vlastně voda v které se vaří jitrnice.Když nějaká praskne nebo uteče je polévka ještě lepší.
Toto není Jitrnicová polévka ale Polévka z jitrnic, a to je rozdíl.
Souhlasím s Vámi. Je mi 75 let a pocházím z hospodářství. Tyto typy polévek se připravovaly, jak popisujete Vy.
Taky dělávám jitrnicovou, ale podobně jako jan.alois, jinak každý to má rád jinak a zelenina nic nezkazí a osmažené žemle jsou jako na hrachovku krutony myslím, dávám ti 1. vstupní bod