Hřibová čalamáda
Houbová čalamáda s paprikou, ve které zpracujeme přebytek hub. Použít se dají jak lesní houby, tak třeba i žampiony. Čalamádu využijeme například jako základ pod maso, do leča, nebo do rizota.
Suroviny pro 1 dávka
10 středních sklenic
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 458 kJ / 2 500 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,00 g |
| Tuky | 8,40 g |
| Vláknina | 136,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 24,24 g |
| Sůl | 60,00 g |
| Sacharidy | 500,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hřiby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme na měsíčky a papriku na plátky. Hřiby 5 minut povaříme a necháme vychladnout.
Krok 2: Z vody, octa, cukru, soli a koření svaříme nálev a necháme ho vychladnout.
Krok 3: Hřiby, cibuli i papriku napěchujeme do čistých, dobře umytých sklenic a zalijeme vychladlým nálevem. Otřeme hrdla a zavíčkujeme čistými víčky. Necháme 24 hodin uležet.
Krok 4: Sterilujeme 20 minut při 85 °C.
Zveřejněno 21. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hřibová čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/APq1
Moje poznámka
Hřibová čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/APq1
Nejnovější recepty
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 9 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 15 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 16 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 6 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 8 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 9 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 9 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 9 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 10 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 10 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 11 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 11 hodinami
Tématické fráze:
hřibová omáčka,
čalamada s hřibama,
čalamada se žampiony,
hřibové lečo,
čalamada,
vaječina z hřibu,
facebook josef stehlik,
nálev na hřiby,
houbová čalamáda,
jak sterilizovat žampiony,
lečo s hřibama,
hřibovová čalamáda,
kuchařka recepty čalamáda,
hřibová kuchařka,
hriby recepty,
hřiby v nálevu,
hribova omacka recept,
hřiby se zelim,
čalamada s žampiony,
vajecina s hriby
Suroviny:
houba hřib,
cibule,
paprika čerstvá červená,
voda,
ocet,
cukr,
sůl,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list
Komentáře (7)