Vepřové kostky v "Zeleném tajemství Thajska"

HankaPu Kuchařka:

3 - 4 porce Vepřové maso 10 názorů

512

Suroviny

350 g vepřového masa kuřecího masa nebo rybího masa
1 sáček (směsi) Zeleného tajemství z Thajska
1 smetana
1 zelená paprika
1 červená paprika
1 cibule
1 cuketa
1 lžíce mouky
100 ml vody
1-3 lžíce slunečnicového oleje
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omytou zeleninu a maso nakrájíme na kostky.

  2. Maso obalíme v mouce a přidáme k cibuli, kterou jsme si orestovali na oleji.

  3. Přidáme celý sáček směsi Zelené tajemství Thajska, dobře promícháme, přilijeme vodu a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.

  4. Potom přidáme papriky a cuketu, ještě chvíli povaříme a na závěr přilijeme smetanu a jen zlehka necháme přejít varem.Jako příloha se doporučují těstoviny, brambory, nebo basmati rýže.

Poznámka

Je to docela dost ostré jídlo, které se přidáním smetany zjemní. Výrobce také doporučuje přidat místo smetany, kokosové mléko.

Směs jsem koupila v Globusu, recept je uveden na zadní straně sáčku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Vepřové kostky v "Zeleném tajemství Thajska"

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • Pajaska Pajaska

  • Bibinka Bibinka

    Hani, dost dobrý a protože u nás ostré nejede, dala bych koření zajisté míň. Globus tady nehrozí, ale všechny ingredience co obsahuje mám doma, tak bych ho po štipíčcích mohla dát;-) Dávám ti 8.boda:yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Hani, Zelené tajemství Thajska je pro mne sci-fi a přitom ten recept je super. Globus máme dost daleko. Nerada bych takové koření s něčím zaměňovala, asi by to nemělo tu správnou barvu, ani chuť. Tady ji přímo cítím už z obrázku.:-p:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-OHani:yes::yes: Ostré máme moc rádi, recept si uložím, díky;-)

    Odpovědět

  • Daniela Daniela(neregistrovaná)

    Vypadá to lákavě. Jinak toto koření jsem viděla i v Kauflandu ;)

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :yes:Moc hezky to vypadá Hani, jenom se dostat do Globusu.:-D:yes::yes:+

    Odpovědět

  • pasifa pasifa

  • HankaPu HankaPu(autorka receptu)

    Špagi - petržel, cibule, česnek, zázvor, koriandr, kardamon, chilli, caenský pepř a sůl. Je to dobré, ale jak jsem psala, dost ostré. Možná by stačilo dávat jen půl sáčku.:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Hani, je to Zelené tajmství Thajska ta směs limetkou a koriandrem? Nebo jaký to má složení?

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vepřové maso po thajsku vepřové kostky na pepři recept cuketu po thajsku vepřove po tchajsku tajske veprove veprove po tajsku vepřové maso po thasku těstoviny po thajsku koření z thajska tajske salaty vepřové máso po tajsku chilli-caenský pepř vepřová směs po thajsku recepty thajska smes z vepřového masa vepřové v mrkvi po thajsku veprove po thaisku thajska zeleninova smes slozeni thaiska zeleninova smes slozeni vepřové kostky maso po thajsku

Zapomněl/a jsem heslo