Béleše
Béleše, pocházející ze Slovácka, jsou tradičním a častým patečním hlavním jídlem. Připravují se na sucho na plotýnce a ještě za tepla se mažou máslem či sádlem. Dle tradice k béléšům patří fazolová polévka, poslouží však i jako náhrada za pečivo k jakékoliv jiné polévce, nebo je můžeme konzumovat nasladko.
Suroviny pro 50 kusů
50kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 184 kJ / 3 629 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,58 g |
| Tuky | 123,97 g |
| Vláknina | 20,28 g |
| Cholesterol | 289 mg |
| Sodík | 314 mg |
| Sůl | 0,71 g |
| Sacharidy | 523,64 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Béleše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YY7O
Moje poznámka
Béleše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YY7O
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 8 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 9 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 9 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 13 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 5 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 6 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 6 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 6 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 6 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 6 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 8 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 9 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 10 hodinami
Tématické fráze:
béleše,
belese recept,
recept na beleše,
recept béleše,
recepty na belese,
bramborové béleše,
belese s makem,
testo na belese,
recepty belese,
beleše pečené na plotně,
domaci belese,
beleše z bramborového těsta,
béleše s povidly,
béleš,
belese recepty,
smazene belese,
béleše s povidly a makem,
beleše s mákem a povidly,
beléšky,
jak se dělají béleše
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
mléko,
cukr,
droždí čerstvé,
vejce,
olej,
sůl,
máslo,
cukr,
skořice
Komentáře (17)
Jsi nová, tak ti dávám do vínku 4.boda