Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 047 kJ / 1 206 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,40 g |
Tuky | 76,79 g |
Vláknina | 14,97 g |
Cholesterol | 177 mg |
Sodík | 83 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 108,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Porce ryby omyjeme, osušíme, dobře nasolíme a posypeme sušeným koprem (čerstvý by při tepelné úpravě ztrácel na chuti, sušený ji naopak rozvine).
Suroviny na marinádu prošleháme a potřeme s ní rybí filety. Necháme marinovat cca 2 hodiny. Krok 2: Poté přikryjeme alobalem a pečeme přikryté půl hodiny. Odkryjeme, poklademe plátky másla a 15 minut dopečeme. Podle potřeby podléváme malým množstvím vývaru. Krok 3: Mezitím oloupeme brambory a celer a společně uvaříme v osolené vodě doměkka (asi 20 minut). Vodu scedíme, obsah hrnce rozšťoucháme s máslem a přilijeme horkou smetanu. Pomocí ručního šlehače vyšleháme pyré a dochutíme ho solí, případně špetkou muškátového oříšku.
Suroviny na marinádu prošleháme a potřeme s ní rybí filety. Necháme marinovat cca 2 hodiny. Krok 2: Poté přikryjeme alobalem a pečeme přikryté půl hodiny. Odkryjeme, poklademe plátky másla a 15 minut dopečeme. Podle potřeby podléváme malým množstvím vývaru. Krok 3: Mezitím oloupeme brambory a celer a společně uvaříme v osolené vodě doměkka (asi 20 minut). Vodu scedíme, obsah hrnce rozšťoucháme s máslem a přilijeme horkou smetanu. Pomocí ručního šlehače vyšleháme pyré a dochutíme ho solí, případně špetkou muškátového oříšku.
Zveřejněno 24. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybička hoki v marinádě na bramborovo-celerovém pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kXn6
Moje poznámka
Rybička hoki v marinádě na bramborovo-celerovém pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kXn6
Nejnovější recepty
Krůtí roláda s okurkou
Přidáno před 6 hodinami
Smažený květák v těstíčku s nivou
Přidáno před 12 hodinami
Krokety ze zbylého vařeného masa a zeleniny
Přidáno před 14 hodinami
Borůvkový tunel
Přidáno před 14 hodinami
Křehký koláč s mákem
Přidáno před 15 hodinami
Brokolicovo-mrkvová pomazánka
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát Coleslaw
Kajkajak před 5 hodinami
Babiččina žemlovka s jablky a bez rozinek
Standa67 před 11 hodinami
Cuketová buchta
Janet.P před 11 hodinami
Jednoduché punčové řezy
AdyCha před 13 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
krrkk před 14 hodinami
Jednoduchý banánový chlebíček
nelinka62 před 15 hodinami
Drožďová polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Pórková polévka
MichalRaby před 16 hodinami
Likér z aronie
jana.kulkova před 17 hodinami
Dýňový koláč s mandlovou drobenkou
zdraveskamcou před 19 hodinami
Tématické fráze:
hoki filet,
hoki,
hoki filet recept,
hoki recept,
hoki filety,
hoki recepty,
hoki filet recepty,
hoki na kmíně,
treskovník recept,
filet hoki,
recepty hoki,
treskovník,
filety hoki,
recept hoki,
bramborovo celerové pyré,
hoki filety recept,
hoki filety recepty,
treskovník recepty,
recept celerové pyré,
co je hoki
Suroviny:
filet hoki,
kopr,
máslo,
sůl,
vývar zeleninový,
olej olivový,
šťáva citronová,
omáčka ústřičná,
marmeláda meruňková,
česnek,
sůl,
kmín mletý,
pepř,
brambory,
bulva celerová,
smetana ke šlehání,
máslo
Komentáře (11)