Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 647 kJ / 1 111 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,26 g |
Tuky | 36,37 g |
Vláknina | 16,50 g |
Cholesterol | 596 mg |
Sodík | 1,26 g |
Sůl | 2,97 g |
Sacharidy | 131,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme a necháme zchladnout. Poté je rozmačkáme.
Krok 2: Mezitím nakrájíme maso a hlívu na menší kostičky, osolíme a orestujeme je na oleji. Necháme zchladnout.
Do brambor vmícháme kysanou smetanu, maso s hlívou, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, bylinky a dochutíme. Krok 3: Kulatou misku vhodnou do trouby vymažeme sádlem, můžeme nazdobit listy medvědího česneku, které přilepíme na stěny, vysypeme strouhankou a opatrně vložíme směs, kterou uhladíme. Misku přikyjeme alobalem a dáme do vodní lázně do rozpálené trouby na 220°C. Necháme cca 45 minut, dokud neztuhne. Poté vyjmeme, necháme trochu zchladnout a vyklopíme.
Podáváme se zeleninovým salátem nebo kysaným zelím.
Do brambor vmícháme kysanou smetanu, maso s hlívou, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, bylinky a dochutíme. Krok 3: Kulatou misku vhodnou do trouby vymažeme sádlem, můžeme nazdobit listy medvědího česneku, které přilepíme na stěny, vysypeme strouhankou a opatrně vložíme směs, kterou uhladíme. Misku přikyjeme alobalem a dáme do vodní lázně do rozpálené trouby na 220°C. Necháme cca 45 minut, dokud neztuhne. Poté vyjmeme, necháme trochu zchladnout a vyklopíme.
Podáváme se zeleninovým salátem nebo kysaným zelím.
Zveřejněno 22. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová Charlotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9A3z
Moje poznámka
Bramborová Charlotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9A3z
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 2 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 14 minutami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 25 minutami
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 1 hodinou
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 13 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 14 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Tématické fráze:
charlotta,
jak nazdobit bramborovou kaši,
brambory charllote,
brambory charllote,
charlotta recept,
recepty - charlotta,
charlotta sadlo,
zapékané brambory s pancetou,
jahodové zuccotto,
recept charlotta
Suroviny:
brambory,
řízky kuřecí,
hlíva ústřičná,
vejce,
sýr tvrdý,
česnek mědvědí,
pažitka,
smetana zakysaná,
sůl,
olej,
sádlo,
strouhanka
Komentáře (16)
no teda, Andrej, na co ty nepřijdeš
A ta králičí s brusinkovými palačinkami - hmmm, to zní taky výborně